BINGE WATCHING

8 φορές που ο Χάρι Πότερ θα είχε χάσει τη ζωή του, αν δεν υπήρχε η Ερμιόνη να τον γλιτώσει!

Σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, γεννήθηκε η Έμμα Γουότσον, την οποία πρωτογνωρίσαμε ως εκείνο το χαριτωμένο κοριτσάκι που βρέθηκε στην ίδια καμπίνα με τον Χάρι Πότερ (και τον Ρον), στο ταξίδι προς το Χόγκουαρτς. Από τη μία, μεγάλη ξερόλας και πού και πού μας την έσπαγε γι’ αυτό. Από την άλλη όμως, ήταν εκείνη […]

Θεώνη Σταματοπούλου

15 Απριλίου, 2019

Σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, γεννήθηκε η Έμμα Γουότσον, την οποία πρωτογνωρίσαμε ως εκείνο το χαριτωμένο κοριτσάκι που βρέθηκε στην ίδια καμπίνα με τον Χάρι Πότερ (και τον Ρον), στο ταξίδι προς το Χόγκουαρτς. Από τη μία, μεγάλη ξερόλας και πού και πού μας την έσπαγε γι’ αυτό. Από την άλλη όμως, ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό του αγαπημένου μας ήρωα σε κάθε του δυσκολία και προσπάθεια.

Κυρίως όμως, την αγαπάμε λίγο παραπάνω, επειδή παρά την στήριξη και τη βοήθειά της, η Ερμιόνη χάρισε στο αγόρι που επέζησε και την… ίδια του τη ζωή, γλιτώνοντάς τον ουκ ολίγες φορές, από του χάρου τα δόντια (see what i did there). Γιατί όσο θαρραλέος κι αποφασιστικός κι αν ήταν ο Χάρι, η κολλητή του ήταν αδιαμφισβήτητα καλύτερη μάγισσα! Ολόκληρος Ντάμπλντορ την είχε παραδεχτεί. 

Για αυτό λοιπόν, αξίζει πολλά ευχαριστώ η δις Γκρέιντζερ, για όλες εκείνες τις φορές που αποδείχτηκε ασπίδα του πιο αγαπημένου μας ήρωα:

#1 Όταν έλυσε τον γρίφο του Σνέιπ

Αν έχεις καιρό να διαβάσεις (για 100η φορά) το πρώτο βιβλίο, τότε ίσως έχεις ξεχάσει το γρίφο με τα μαγικά φίλτρα που έβαλε ο Σνέιπ ως προστασία για τη Φιλοσοφική Λίθο. Ο Χάρι κι ο Ρον, άφησαν την Ερμιόνη να το χειριστεί και φυσικά, πολύ καλά έκαναν! Η φίλη τους, τους έσωσε πανηγυρικά από το να πιουν το δηλητήριο που θα τους αφαιρούσε τη ζωή.

#2 Όταν έσωσε ολόκληρη την παρέα από την Παγίδα του Σατανά

Ευτυχώς που η Ερμιόνη ήταν έξυπνη και παρακολουθούσε τα μαθήματά της, αλλιώς ο 11χρονος Χάρι κι ο Ρον δε θα ήταν πλέον κοντά μας. Κι αυτό διότι δε θα είχαν καταφέρει ποτέ να ξεμπλεχτούν από την Παγίδα του Σατανά, πέφτοντας από την καταπακτή που φυλούσε ο Λουλούκος. Πάλι καλά λοιπόν, που θυμήθηκε το ποιηματάκι από το οποίο προέκυψε η… σωτηρία τους.

#3 Όταν ανακάλυψε ότι το τέρας που βρισκόταν στην Κάμαρα με τα Μυστικά ήταν ο Βασιλίσκος

Ακόμη κι όταν ήταν μαρμαρωμένη, η Ερμιόνη εξακολουθούσε να βρίσκει τις απαντήσεις και τις λύσεις στα δεινά του Χάρι. Ο Τομ Ριντλ ήταν υπερβολικά κοντά στο να αναγεννηθεί χρησιμοποιώντας την Κάμαρα με τα Μυστικά, αλλά ευτυχώς η Ερμιόνη ανακάλυψε ότι όχι απλά το τέρας ήταν ένας Βασιλίσκος, αλλά κι ότι χρησιμοποιούσε την υδραυλική εγκατάσταση για να ταξιδεύει στο κάστρο. Έτσι, οδήγησε τον Χάρι στην καταστροφή του Ημερολογίου του νεαρού Τομ.

#4 Τότε που δεν άφησε τον Χάρι να συναντήσει τον… εαυτό του στο παρελθόν

Θυμάσαι στον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν που ο Χάρι ήθελε να έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του στο παρελθόν και να τον ειδοποιήσει για τον Πίτερ Πέτιγκριου; Ευτυχώς η Ερμιόνη δεν του το επέτρεψε σώζοντάς τον από… βέβαιη τρέλα. Μπράβο Ερμιόνη!

#5 Όταν έμαθε στον Χάρι πώς να εκτελεί άριστα το ξόρκι κλήτευσης

Το ξόρκι «Πρόσελθε» ήταν από τα καλύτερα μαθήματα της Ερμιόνης στον Χάρι. Ένα ξόρκι που αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητο στον Χάρι, όχι μόνο στο να επικρατήσει του δράκου κατά την πρώτη δοκιμασία του Τριάθλου Μαγείας, αλλά και στο να δραπετεύσει από την παγίδα του Βόλντεμορτ στο νεκροταφείο, καλώντας προς το μέρος του τη μαγική πύλη, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

#6 Όταν έπεισε τον Χάρι να τσεκάρει τον Σείριο προτού ξεκινήσει για το Υπουργείο Μαγείας

Στο Τάγμα του Φοίνικα, η Ερμιόνη έπεισε τον Χάρι να τσεκάρει πρώτα τον Σείριο πριν πάει να τον σώσει από τον Βόλντεμορντ. Ακόμη κι όταν ο Σείριος αποδείχτηκε πως λείπει από το σπίτι, ο χρόνος που κέρδισε η Ερμιόνη επέτρεψε στον Σνέιπ να καλέσει τα μέλη του Τάγματος του Φοίνικα σε βοήθεια.

#7 Όταν γλίτωσε για μία ακόμη φορά την παρέα, στον γάμο του Μπιλ και της Φλερ

Ενώ ο Χάρι κι ο Ρον ήταν εντελώς απροετοίμαστοι όταν οι Θανατοφάγοι εισέβαλλαν στον γάμο του Μπιλ και της Φλερ, η Ερμιόνη ήταν και πάλι πανέτοιμη. Όχι απλά τους κάλυψε, αλλά είχε φροντίσει να μαζέψει όλα τους τα ρούχα και να τους μεταφέρει σε ασφαλές καταφύγιο!

#8 Όταν έσωσε τον Χάρι την τελευταία στιγμή από τη Ναγκίνι

Η Ερμιόνη ήταν καχύποπτη στο να πάει ο Χάρι στο Γκοντρικς Χόλοου, αν και τελικά υπέκυψε στην επιθυμία του φίλου της. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων όμως, δεν είχε καθόλου άδικο στο να ανησυχεί. Η επίσκεψή τους στη γενέτειρα του Χάρι ήταν παγίδα! Ευτυχώς όμως, η νεαρή φίλη του ήταν και πάλι εκεί για να σώσει τον Χάρι τη στιγμή που η Ναγκίνι ξεπήδησε από το νεκρό σώμα της Μπατίλντα Μπάγκσοτ.

FUN ZONE

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Μια σημαντική λεπτομέρεια δυσκολεύει πολύ τον ερχομό 2ης σεζόν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET