ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αυτή η φοιτήτρια έβγαζε selfie με τους «πέφτουλες» στον δρόμο για έναν πολύ καλό λόγο!

Καθημερινά πολλά κορίτσια βρίσκονται στη δυσάρεστη και άβολη θέση να έρθουν αντιμέτωπες με το κακό και προσβλητικό πέσιμο των αντρών. Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και πώς να το διαχειριστούν, αν και μάλλον η καλύτερη λύση είναι η αγνόηση. Η 20χρονη Noa Jansma λοιπόν μετά από πολλά σφυρίγματα και περίεργα λόγια […]

Δήμητρα Πραντάλου

6 Οκτωβρίου, 2017

Καθημερινά πολλά κορίτσια βρίσκονται στη δυσάρεστη και άβολη θέση να έρθουν αντιμέτωπες με το κακό και προσβλητικό πέσιμο των αντρών. Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και πώς να το διαχειριστούν, αν και μάλλον η καλύτερη λύση είναι η αγνόηση.

Η 20χρονη Noa Jansma λοιπόν μετά από πολλά σφυρίγματα και περίεργα λόγια στον δρόμο βρήκε ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να τα διαχειριστεί. Συγκεκριμένα η φοιτήτρια από το Άμστερνταμ αποφάσισε να βγάζει selfie με κάθε άντρα που την παρενοχλούσε στον δρόμο, όχι κρυφά, αλλά με την συγκατάθεσή τους. Τους ζητάει την άδεια όπως δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά, κι εκείνοι συμφωνούν με χαρά χωρίς να έχουν καμία επίγνωση της κατάστασης.

Μετά από πολλές φωτογραφίες, η Jansma δημιούργησε έναν λογαριασμό στο instagram με την ονομασία “Dear Catcallers”. Σε αυτόν ανέβαζε καθημερινά τα πρόσωπα των αντρών που την έφερναν σε δύσκολη θέση με το “φλερτ” τους. Σε 30 μόνο ημέρες, ο λογαριασμός είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 48.000 followers, ενώ τώρα μετράει 145.000.

https://www.instagram.com/p/BYYSn9yFD6D/?taken-by=dearcatcallers

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι στις φωτογραφίες οι περισσότεροι άντρες “πρωταγωνιστές” είναι μεγάλης ηλικίας, σε αντίθεση με την Jansma που είναι μόλις 20. Επιπλέον, η φοιτήτρια έχει μόνο μια συγκεκριμένη πόζα, αυτή της αποδοκιμασίας, ενώ οι ανυποψίαστοι “πέφτουλες” της υπόθεσης είναι χαμογελαστοί.

«Αυτός ο λογαριασμός στο Instagram έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει πάνω στην αντικειμενοποίηση των γυναικών στην καθημερινότητα. Από τη στιγμή που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες υφίσταται κάτι τέτοιο, εγώ για τον επόμενο μήνα θα δείχνω αυτούς που μου την πέφτουν», εξήγησε η ίδια.

Σε συνέντευξη της στο Het Parool, δήλωσε ότι μόνο ένας άντρας απόρησε γιατί ήθελε να βγάλει selfie μαζί του, κάτι που δείχνει ότι είναι ξεκάθαρος ο τρόπος σκέψης των αντρών. Πολλοί από αυτούς δεν είναι καθόλου υποψιασμένοι επειδή νομίζουν πως αυτό που κάνουν είναι τελείως φυσιολογικό.

https://www.instagram.com/p/BYYSkkNF03h/?taken-by=dearcatcallers

Παραδέχτηκε επίσης ότι σε πολλά περιστατικά δίστασε να ζητήσει από τους άντρες να τους φωτογραφίσει γιατί δεν ένιωθε ασφαλής, ενώ θέλει απο ‘δω και στο εξής να ανεβάζει κι άλλα κορίτσια στο “Dear Catcallers” που θα εργαστούν για τον ίδιο σκοπό.

Να σημειωθεί πάντως πως από την 1η Ιανουρίου 2018 η παρενόχληση στον δρόμο να θεωρείται αξιόποινη πράξη στο Άμστερνταμ και θα τιμωρείται με πρόστιμο 190 ευρώ.

https://www.instagram.com/p/BYYSdGHlx2Y/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BYlnHhGFlZe/?taken-by=dearcatcallers

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET