Είναι viral

Φοιτητής Πληροφορικής έστειλε 500 αιτήσεις για πρακτική για να τον δεχθούν σε μία!

We feel you bro.

Neopolis Team

21 Μαρτίου, 2024

Unsplash

Η ζωή μετά το πτυχίο υποτίθεται ότι θα ήταν εύκολη. Μπήκες στο πανεπιστήμιο, πέρασες τις εξεταστικές, πήρες το χαρτί και τώρα πιάνεις δουλειά. Ή και όχι.

Αυτό που δεν είχαμε καταλάβει μέχρι να το ζήσουμε, ήταν πως η παραπάνω σειρά των πραγμάτων ήταν ένα ακόμη παραμυθάκι που μας είπαν οι γονείς μας. Ή μάλλον η ίδια η κοινωνία. Και κάπως έτσι μάθαμε με τον άσχημο τρόπο ότι το πτυχίο δεν εξασφαλίζει όλα όσα μας υποσχέθηκαν, κυρίως όμως δεν ξεκλειδώνει αυτόματα όλες τις θέσεις εργασίας για πάρτη μας.

Anyway, αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια φάση όπου στέλνεις αβέρτα αιτήσεις για δουλειά ή ακόμα και πρακτική κι ό,τι πιάσεις, η ιστορία του Oliver Wu είναι το reality check που θα σε… αποθαρρύνει κάπως.

Ο φοιτητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έζησε το struggle στο πετσί του, όταν έστειλε σχεδόν 500 αιτήσεις σε εταιρείες για πρακτική και μόλις… μία τον δέχτηκε. Συγκεκριμένα, όπως λέει στο TikTok του, 456 αιτήσεις, 56 συνεντεύξεις και 4 μήνες μετά, αυτό που πήρε ήταν μία θετική απάντηση. Και οκ, είναι ακόμα πρωτοετής, αλλά το ότι ξεκίνησε από τώρα να δοκιμάζει την τύχη του και το feedback που έλαβε ήταν αυτό, δεν αποτελεί ακριβώς κίνητρο για να συνεχίσει με όρεξη τις σπουδές του. Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα τον έκανε να μοιραστεί τον πόνο του στα social media, όπου παρουσίασε και το spreadsheet που έφτιαξε για να κρατάει λογαριασμό. Η προσπάθεια και ο κόπος του έστω, έπρεπε να εκτιμηθούν παραπάνω…

@oliesandroid worth it 🤪 #fyp #foryou #cs ♬ som original – ★ L i k a

Ο ίδιος δήλωσε στο Newsweek ότι «Συνήθως ανοιγόμουν για 2-3 θέσεις εργασίας, έβλεπα τι άλλες δουλειές ανέβαιναν, και τότε έκανα αίτηση σε όλες, εάν ο μισθός, η τοποθεσία, ο ρόλος κλπ. ταυτίζονταν με όσα έψαχνα». Ενώ ακόμα και τις φορές που δεν έστελνε αιτήσεις, εξασκούνταν στα interview skills του. Αν αυτή η προσήλωση είχε τέτοιο αποτέλεσμα, λογικά οι υπόλοιποι να μην προσπαθήσουμε καν… 

«Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν να παραμείνω θετικός και να δουλεύω σκληρά, παρά τις εκατοντάδες απορρίψεις.», πρόσθεσε ακόμα και εκεί είναι που ταυτιστήκαμε περισσότερο από ποτέ.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Always® και το ‘Strong Me’ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET