ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ο φοιτητής της Νομικής Αθηνών που αναδείχθηκε ο καλύτερος δικηγόρος παγκοσμίως!

Η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά με τη βράβευση του Αθανασίου Πλεξίδα – μέλους της ομάδας – ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως. Στις 13-15 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015». Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ κατέλαβε τη […]

Neopolis Team

20 Οκτωβρίου, 2015

Η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά με τη βράβευση του Αθανασίου Πλεξίδα – μέλους της ομάδας – ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως.

Στις 13-15 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015». Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση εκπροσωπώντας την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, αφού η χώρα μας κατάφερε να κερδίσει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Η ελληνική ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Γιώργου Κυριακόπουλου, λέκτορα της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ. Στον τελικό, αντιμετώπισε την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi, ενώπιον τριών δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Η ομάδα αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Πλεξίδα, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, ενώ συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της και δύο μέλη της περυσινής ομάδας της σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Κουρή.

Η εμφάνιση και απόδοση των Ελλήνων φοιτητριών και φοιτητών, απέσπασε τους επαίνους τόσο των παρευρισκομένων μελών του International Institute of Space Law όσο και των τριών Δικαστών της Χάγης που έκριναν την εικονική υπόθεση: Peter Tomka (Σλοβακία), Dalveer Bhandari (Ινδία) και Kirill Gevorgian (Ρωσία).

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας για τον Ηλεκτρικό αύριο Πέμπτη (2/2) – Ποιες ώρες δε θα κινηθεί!

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο κυβερνήτης του Phantom μετά από πολυήμερες έρευνες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET