ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ο φοιτητής της Νομικής Αθηνών που αναδείχθηκε ο καλύτερος δικηγόρος παγκοσμίως!

Η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά με τη βράβευση του Αθανασίου Πλεξίδα – μέλους της ομάδας – ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως. Στις 13-15 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015». Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ κατέλαβε τη […]

Neopolis Team

20 Οκτωβρίου, 2015

Η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά με τη βράβευση του Αθανασίου Πλεξίδα – μέλους της ομάδας – ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως.

Στις 13-15 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015». Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση εκπροσωπώντας την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, αφού η χώρα μας κατάφερε να κερδίσει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Η ελληνική ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Γιώργου Κυριακόπουλου, λέκτορα της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ. Στον τελικό, αντιμετώπισε την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi, ενώπιον τριών δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Η ομάδα αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Πλεξίδα, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, ενώ συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της και δύο μέλη της περυσινής ομάδας της σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Κουρή.

Η εμφάνιση και απόδοση των Ελλήνων φοιτητριών και φοιτητών, απέσπασε τους επαίνους τόσο των παρευρισκομένων μελών του International Institute of Space Law όσο και των τριών Δικαστών της Χάγης που έκριναν την εικονική υπόθεση: Peter Tomka (Σλοβακία), Dalveer Bhandari (Ινδία) και Kirill Gevorgian (Ρωσία).

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χιλιάδες μαθήτριες χάνουν μαθήματα στο σχολείο, γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες!

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισμα για τα Τέμπη: Τι πετυχαίνουν οι 1.300.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί;

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET