ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 στόχοι που κάθε φοιτητής πρέπει να θέσει σε αυτό το εξάμηνο για να περάσει ευχάριστο καλοκαίρι!

Φτάνουμε αισίως στα τέλη του Μάρτη και ουσιαστικά βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του εαρινού εξαμήνου. Βέβαια, σε λίγο καιρό έρχεται και το Πάσχα οπότε θα πάρουμε μια ανάσα για λίγο. Όμως, μέχρι να πάρουμε αυτή την ανάσα θα μας βγει η ψυχή για τις εργασίες που πρέπει να παραδώσουμε πριν από τις διακοπές του Πάσχα. […]

Default avatar

Guest Author

23 Μαρτίου, 2017

Φτάνουμε αισίως στα τέλη του Μάρτη και ουσιαστικά βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του εαρινού εξαμήνου. Βέβαια, σε λίγο καιρό έρχεται και το Πάσχα οπότε θα πάρουμε μια ανάσα για λίγο. Όμως, μέχρι να πάρουμε αυτή την ανάσα θα μας βγει η ψυχή για τις εργασίες που πρέπει να παραδώσουμε πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Τέλος πάντως αυτά είναι δικά μου παράπονα… Έτσι, όντας ένα καινούριο εξάμηνο προσπαθούμε όσο γίνεται να μην αφήσουμε τις αποτυχίες του παρελθόντος να μας επηρεάσουν και να θέσουμε καινούριους στόχους που πρέπει όπως και δήποτε να πετύχουμε.

Ας δούμε λοιπόν ποιοί είναι οι στόχοι που πρέπει να θέσουμε σε αυτό το εξάμηνο:

#1 Να ξεκινήσουμε καινούριες δραστηρίοτητες

Δεν γίνεται η καθημερινότητά μας να απαρτίζεται μόνο από διαλέξεις και εργασίες, γιατί είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κόψουμε τις φλέβες μας. Έτσι είναι καιρός να ξεκινήσουμε κάποιο άθλημα ή κάποια άλλη δραστηριότητα που μέχρι τώρα αναβάλαμε γιατί θεωρούσαμε ότι δεν έχουμε χρόνο.

#2 Να κάνουμε τακτικές επαναλήψεις των διαλέξεων

Κατά 99% κανείς δεν από εμάς δεν διαβάζει τις διαλέξεις που διδασκόμαστε εκείνη την ώρα… Πάντα είτε το θυμόμαστε ετεροχρονισμένα είτε στη χειρότερη περίπτωση τις διαβάζουμε μια και καλή στην εξεταστική. Ωστόσο, διαβάζοντας τες την χρονική περίοδο που γίνονται, είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα την ύλη αλλά και στο να κάνουμε πιο γρήγορα τις εργασίες, γιατί συνήθως βασίζονται σε αυτά που λένε οι διαλέξεις.

#3 Να χρησιμοποιήσουμε μια ατζέντα για να οργανώσουμε το χρόνο μας

Χωρίς την ατζέντα ή κάποιο πρόγραμμα, είναι δεδομένο ότι θα αγχωθούμε ή ακόμα χειρότερα μπορεί να ξεχάσουμε κάποια ημερομηνία παράδοσης ή κάποια διάλεξη στην οποία πρέπει να παραβρεθούμε. Έτσι με την ατζέντα έχουμε μαζεμένα σε ένα μέρος, όλα εκείνα τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν και που πρέπει να κάνουμε.

#4 Να εκμεταλλευόμαστε τα κενά για να τελειώνουμε τις υποχρεώσεις μας

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έχουμε 2 ή περισσότερες ώρες κενό ανάμεσα στις διαλέξεις. Έτσι, αντί να πάμε για κάποιο καφέ, μπορούμε κάλλιστα να πάμε στη βιβλιοθήκη και να διαβάσουμε ή να προχωρήσουμε κάποια εργασία της οποίας η ημερομηνία παράδοσης πλησιάζει επικίνδυνα.

#5 Να τελειώνουμε τις εργασίες πολύ πιο νωρίς από την ημερομηνία παράδοσης

Ειλικρινά δεν κερδίζουμε τίποτα αφήνοντας να κάνουμε μια εργασία μια με δύο ημέρες πριν την ημερομηνία παράδοσής της. Είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι πρόχειρο και συνολικά όχι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Έτσι ξεκινώντας πιο νωρίς και επομένως τελειώνοντας πιο νωρίς, θα είναι σαν να έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω μας.

#6 Να προσπαθήσουμε για να πάρουμε καλύτερους βαθμούς

Ουσιαστικά είναι καλό να προσπαθούμε ώστε να παίρουμε καλούς βαθμούς. Έτσι θα αυξάνεται ο μέσος όρος μας και θα αναπτερώνεται και η αυτοπεποίθησή μας, αφού θα βλέπουμε ότι ο κόπος μας έχει θετικά αποτελέσματα.

#7 Να περιορίσουμε όσο μπορούμε τα social media

Εντάξει αυτός αντικειμενικά είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος. Ωστόσο, αν καταφέρουμε έστω και στο ελάχιστο να περιόρισουμε τη χρήση τους και να αφιερώσουμε αυτό το χρόνο σε κάτι πιο ωφέλιμο για εμάς, τότε είναι σίγουρο ότι θα είμαστε σαφέστατα κερδισμένοι.

#8 Να σταματήσουμε να τρώμε αργά το βράδυ

Θεωρώ ότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν κάνει καλό να τρώμε πολύ το βράδυ, όμως και πάλι εμείς συνεχίζουμε να το κάνουμε… Τρώγοντας αργά το βράδυ ο οργανισμός αποθηκεύει όλες αυτές τις θερμίδες ως λίπος αντί να τις καταναλώσει ως ενέργεια, με συνέπεια να παίρνουμε κιλά. Για αυτό όσο μπορούμε πρέπει να είμαστε εγκρατής.

#9 Να ξεκινήσουμε να πηγαίνουμε τακτικά γυμναστήριο

Προκειμένου να είμαστε υγιείς, εμείς ως φοιτητές θα πρέπει να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα. Βέβαια  ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουμε, μπορούμε να διαιρέσουμε αυτό το χρόνο με τις φορές που θα επισκεπτόμαστε το γυμναστήριο.

#10 Να ξυπνάμε πιο νωρίς τα πρωινά

Αντί να κοιμόμαστε αργά και παλεύουμε να ξυπνάμε την επόμενη ημέρα, είναι πιο συνετό να κοιμόμαστε μια φυσιολογική ώρα ώστε να ξυπνάμε και πιο νωρίς. Ουσιαστικά λαμβάνοντας περισσότερες ώρες ύπνου, θα έχουμε περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα και φυσικά θα έχουμε και καλύτερη διάθεση.

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET