ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

Θα πει κανείς, τι πιο σύνηθες!

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2024

Οι φοιτητικές εκλογές τελείωσαν, τα αποτελέσματα βγήκαν και για άλλη μία φορά έχουμε το εξής παράδοξο: δύο νικητές.

Η ΔΑΠ κάνει claim την 37η νίκη της, ενώ η ΠΚΣ γιορτάζει την 3η συνεχόμενη δική της νίκη, με την αλήθεια ωστόσο να είναι μία. Οι δύο αυτές παρατάξεις είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι στις φοιτητικές εκλογές, τόσο μεγάλοι που δεν είναι καν διατεθειμένοι να αποδεχτούν την ήττα/νίκη τους. Έτσι, έχουμε κάθε χρόνο την ίδια κατάληξη, όπου και οι δυο τους γιορτάζουν την επικράτησή τους.

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σελίδα της, η ίδια κατατάσσεται πρώτη συγκεντρώνοντας 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. «Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της καταμέτρησης, στο 98,8% των φοιτητικών συλλόγων και με καθαρή εικόνα από τους συλλόγους στους οποίους συνεχίζεται η διαδικασία, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό γύρω στο 23.49%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΠΑΣΠ με ποσοστό περί το 12,49%», σημειώνει ακόμα στην ανακοίνωσή της.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου δήλωσε:

Οι φοιτητές μίλησαν και ανέδειξαν την ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για 37η συνεχόμενη φορά καθαρά πρώτη δύναμη. Το δίλλημα των φετινών εκλογών, ήρθε ως απόρροια όλης της ακαδημαϊκής χρόνιας, κατά το διάστημα της οποίας πραγματοποιήθηκε μία σπουδαία μεταρρύθμιση, η οποία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήρθε ως δικαίωση ενώ για άλλους αποτέλεσε ευκαιρία να εμποδίσουν την καθημερινότητά μας. Ευχαριστούμε τις χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές για την στήριξή τους. Συνεχίζουμε να κάνουμε κάθε μας ιδέα πράξη γιατί οι ιδέες μας και σήμερα κέρδισαν.

Η συγκεκριμένη παράταξη καταγγέλεται ότι προανακηρύχθηκε νικήτρια των φοιτητικών εκλογών 2024 μισή ώρα μετά το κλείσιμο της πλειοψηφίας των καλπών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα όπου οι κάλπες έκλεισαν στις 8 μμ και πριν καν να ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές.

«Είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική! Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή», αναφέρει η ΚΝΕ, που στηρίζει την ΠΚΣ.

Πανσπουδαστική

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΠΚΣ από την άλλη, με ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, η ίδια έρχεται πρώτη με διαφορά (32.85%% – 17.170 ψήφοι), έναντι 25.23% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (13.186 ψήφοι) και ΠΑΣΠ με 10.50% (5.486 ψήφοι). Ακολουθούν ΕΑΑΚ με 7.53% (3.933 ψήφοι), ATTACK με 4.68% (2.447 ψήφοι), το ΔΙΚΤΥΟ με 1,02% (533 ψήφους) ενώ 15.06% με 7.873 ψήφους συγκεντρώνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Η ΠΚΣ κατηγορήθηκε με τη σειρά της από τη ΔΑΠ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Νικήτρια, ωστόσο, ανακηρύσσει την ΠΚΣ και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση στα (μέχρις στιγμής) συγκεντρωτικά αποτελέσματα 170 συλλόγων (32.477 ψήφων). Ειδικότερα, κατατάσσει πρώτη την ΠΚΣ με ποσοστό 34,86% με 11.064 ψήφους έναντι 25,12% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 7.972 ψήφους, ΠΑΣΠ στο 8,92% με 2.829 ψήφους και 9,27% των ΕΑΑΚ με 2.942 ψήφους. Ακολουθούν ATTACK στα ΑΕΙ & Αγωνιστικά Σχήματα με 6,55% (2.080 ψήφους), Συσπείρωση Αριστερών Σχημάτων με 3,89% (1.235 ψήφους), το ΔΙΚΤΥΟ (Πρώην Bloco) με 0,85% (270 ψήφους).

Στο πλευρό της ΠΚΣ τάσσεται και η «Attack στα ΑΕΙ», δείχνοντάς τη νικήτρια με 34,89%. Τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τη βγάζει δεύτερη με 25,46% και τα σχήματα των ΕΑΑΚ με 8,90%. Ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 8,87% και η «Attack στα ΑΕΙ» με 6,37%.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET