ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές εκλογές ΟΠΑ: Ξανά διπλές κάλπες, δεν έσπασε ούτε φέτος η παράδοση!

Όπως επίσης και η παράδοση του «ξεμαλλιάσματος» μεταξύ των παρατάξεων. 🤷‍♀️

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2024

Μπορεί τα πάντα γύρω μας να αλλάζουν, αλλά το ΟΠΑ παραμένει πιστό τα τελευταία χρόνια στο έθιμο τής διπλής κάλπης κατά τις φοιτητικές εκλογές. Όπως πιστές παραμένουν οι παρατάξεις στο να δημιουργούν κλίμα μεταξύ τους.

Οι εκλογές, που λέτε, έχουν ξεκινήσει και πολλοί φοιτητές βρίσκονται στις σχολές τους για να ρίξουν την ψήφο τους. Ποια είναι η διαδικασία; Για να ψηφίσει ένας φοιτητής, πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα/ διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα αυτά έγγραφα, παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από τη γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Τυπικά, οι κάλπες είναι ανοιχτές από τις 07.00 μέχρις τις 19.00, ωστόσο δεν είναι απολύτως δεσμευτικό, καθώς ο κάθε σύλλογος ορίζει τις ώρες που βολεύουν.

Αναφορικά με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τώρα, (και) φέτος οι παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισαν τη διεξαγωγή τους στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Κεραμεικό, μια απόφαση που έφερε αντιρρήσεις από την πλευρά των Πανσπουδαστική Κ.Σ, Α.Ρ.Εν.Α, Ρ.Α.Σ ΕΑΑΚ, Resistencia, Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών και Αγωνιστικών Κινήσεων.

Οι τελευταίες τονίζουν ότι πραγματοποιούνται με παράτυπο τρόπο, σε χώρο εκτός πανεπιστημιακού ασύλου, χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται στην πλειονότητα των υπόλοιπων Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας και χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Επισημαίνουν ακόμη, ότι διεξάγονται σε χώρο που δε διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο το αδιάβλητο της διαδικασίας και εξέδωσαν κάλεσμα για πραγματοποίηση των φοιτητικών εκλογών του Φ.Σ. στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ.

◊ Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για εκλογές εκτός πανεπιστημίου:

Την ερχομένη Τετάρτη 22 Μαΐου σας καλούμε να στηρίξετε το δημόσιο Πανεπιστήμιο, να ενισχύσετε την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στις φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στον Κεραμεικό από τις 8 πμ μέχρι 8 μμ. Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα!

◊ Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ στην ΑΣΟΕΕ και αριστερών σχημάτων για εκλογές εντός πανεπιστημίου:

Η Απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΦΣ ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» για την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, σύμφωνα με τις φοιτητικές παρατάξεις (1) Πανσπουδαστική Κ.Σ (2) Α.Ρ.Εν.Α (3) Ρ.Α.Σ ΕΑΑΚ (4) Resistencia (5) Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών (6) Αγωνιστικές Κινήσεις:

Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πετρούλας»:

Οι φοιτητικές εκλογές του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22/5/2024 από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα:

οι φοιτητές των τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης και ΔΕΟΣ θα ψηφίζουν στην αίθουσα Α21,

οι φοιτητές των τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και ΔΕΤ στην Α22 ,

οι φοιτητές των τμημάτων ΟΔΕ και Μάρκετινγκ στην Α23 και

οι φοιτητές των τμημάτων Πληροφορικής και Στατιστικής στην Α24.

Οι φοιτητές για να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και φοιτητικό πάσο. Σε περίπτωση απώλειας ταυτότητας θα χρειαστεί βεβαίωση απώλειας και σε περίπτωση απώλειας πάσο βεβαίωση σπουδών.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Φοιτητικού μας Συλλόγου.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή:

Γκογκίδης Μιχάλης
Κυδωνάκης Κωνσταντίνος
Σκάντζα Αθανασία
Τσιρόπουλος Αναστάσης

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET