ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής τους!

Εσείς θα ψηφίσετε;

Neopolis Team

10 Απριλίου, 2024

Αν αναρωτιόσασταν τι παίζει φέτος με τις φοιτητικές εκλογές, μόλις ήρθαν νέα από το μέτωπο. Ο κλήρος για τη διεξαγωγή τους έπεσε στην Τετάρτη 22 Μαΐου (πάρτε το χρόνο σας να δείτε στο πρόγραμμα ποια μαθήματα χάνετε), ύστερα από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών.

Τα μπλε παραβάν στους πανεπιστημιακούς χώρους θα περιμένουν τους φοιτητές να δείξουν με την ψήφο τους την παράταξη που υποστηρίζουν (ή και όχι). Σημειωτέον, οι φετινές εκλογές έρχονται λίγο καιρό μετά τις καταλήψεις στις σχολές και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής: 

Οι φετινές εκλογές είναι ξεχωριστές! Αποτελούν ένα μεγάλο αγωνιστικό σταθμό! Οι ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις φοιτητικές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται πολύμορφα, δείχνουν ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας κάνοντας δική μας υπόθεση τις φοιτητικές εκλογές, με τη μαζική μας συμμετοχή! Να καταδικάσουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων μας. Να δυναμώσουμε τους φοιτητικούς μας συλλόγους που αποδείχθηκαν η δύναμή μας.

Η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας εκφράζει τον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα όλων όσων απαιτούν ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία! Όσων απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Όσων στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παίρνουν αγωνιστική, αποφασιστική θέση για τις ανάγκες και τη ζωή μας!

Η μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό των φοιτητικών εκλογών, με ευθύνη της ΔΑΠ, μαρτυρά ότι η κυβέρνηση και η παράταξή της φοβούνται τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που εναντιώθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δίνει τον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή η πλειοψηφία έχει δύναμη, έχει επιλογή, μίλησε και θα ξαναμιλήσει!

Στις 22 Μαΐου, στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, είναι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα της νέας γενιάς.

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Έτσι συνεχίζουμε με 1η δύναμη την Πανσπουδαστική για 3η συνεχόμενη χρονιά! Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET