ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απαγόρευση καπνίσματος στα Πανεπιστήμια | Φοιτητές ζητούν για πρώτη φορά το αυτονόητο!

Από το 2008 υπάρχει αντικαπνιστικός νόμος σε κλειστούς χώρους που μέχρι σήμερα δεν έχει τηρηθεί. Ακόμα και στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι των ιδρυμάτων καπνίζουν ανεξέλεγκτα δίχως κανένα σεβασμό, ακόμα και στα αμφιθέατρα διδασκαλίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική και βλαβερή για την δημόσια υγεία, αλλά κυρίως […]

Neopolis Team

9 Φεβρουαρίου, 2018

Από το 2008 υπάρχει αντικαπνιστικός νόμος σε κλειστούς χώρους που μέχρι σήμερα δεν έχει τηρηθεί. Ακόμα και στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι των ιδρυμάτων καπνίζουν ανεξέλεγκτα δίχως κανένα σεβασμό, ακόμα και στα αμφιθέατρα διδασκαλίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική και βλαβερή για την δημόσια υγεία, αλλά κυρίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που πραγματοποίησαν τα Φοιτητικά Νέα, ο φοιτητής του ΑΕΙ Πειραιά, Ανδρέας Μπαρδάκης, πρόεδρος του υπό αναγνώριση Σωματείου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», μαζί με φοιτητές και μέλη του σωματείου, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να αναλάβει την κατάσταση και να απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπαρδάκης, «Με αφορμή τη συγκρότηση της 12μελούς επιτροπής, αρμόδιας για την μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την ειρήνη και την παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ, στείλαμε επιστολή-καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό να θέσουμε υπόψη της επιτροπής το πρόβλημα που δημιουργείται από το παραβατικό κάπνισμα στους κλειστούς χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, το οποίο, εκτός του ότι προσβάλλει τον πολιτισμό μας, βάζει άμεσα σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία ειδικά των πολιτών με σοβαρές παθήσεις, αφού είναι οι πιο ευάλωτοι όταν εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα».

Μάλιστα καταγγέλει ότι υπάρχει περίπτωση φοιτήτριας Πανεπιστημίου, η οποία μετά από τρεις πνευμονικές εμβολές κάνει τακτική χρήση οξυγόνου, εξαιτίας της ιδιαίτερης πάθησης που έχει. Προκειμένου ο καθηγητής να σταματήσει το κάπνισμα στο αμφιθέατρο διδασκαλίας, αναγκάστηκε η ίδια να δείξει το πιστοποιητικό αναπηρίας.

Στην ουσία, οι φοιτητές ζητούν το αυτονόητο εφ’όσον υπάρχει μάλιστα αντικαπνιστικός νόμος. Οι χώροι ορισμένων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν θυμίζουν σε τίποτα προδιαγραφές ευρωπαϊκής χώρας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET