ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές αστρονομίας «βάφτισαν» αστερισμούς ως Χάρι Πότερ, Πάντινγκτον και Μπολτ!

Ένα αρκετά έξυπνο κόλπο σκέφτηκαν οι αστρονόμοι προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να πάρουν την ώθηση να μάθουν και να εντοπίζουν τους αστερισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 3/4 των παιδιών παραδέχονται ότι δεν έχουν προσπαθήσει ούτε μία φορά να εντοπίσουν τους αστερισμούς στον ουρανό, ενώ μόνο το 1/4 είναι ικανό να τους […]

Neopolis Team

14 Δεκεμβρίου, 2017

Ένα αρκετά έξυπνο κόλπο σκέφτηκαν οι αστρονόμοι προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να πάρουν την ώθηση να μάθουν και να εντοπίζουν τους αστερισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 3/4 των παιδιών παραδέχονται ότι δεν έχουν προσπαθήσει ούτε μία φορά να εντοπίσουν τους αστερισμούς στον ουρανό, ενώ μόνο το 1/4 είναι ικανό να τους αναγνωρίσει.

Μπορεί οι αστερισμοί Ωρίωνας, Μέγας Κύων και Μεγάλη Άρκτο να έχουν διδαχθεί στα σχολεία, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ελληνικά και ρωμαϊκής μυθολογίας ονόματα, είναι πιο δύσκολα ώστε να μείνουν στο μυαλό των παιδιών. Γι’αυτό μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιχγαμ αποφάσισε να κάνει κάτι που ίσως τελικά βοηθήσει.

Έδωσαν λοιπόν ονόματα στους αστερισμούς που είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Για παράδειγμα, τα γυαλιά του Χάρι Πότερ και ο Τζαμαϊκανός δρομέας, Γιουσέιν Μπόλτ, είναι πιο “ενδιαφέροντα” για τους μαθητές.

 

Αντί για τα δύσκολα λατινικά ονόματα όπως Μέγας Κύων και Μικρή Άρκτος δηλαδή, ονόμασαν τους νέους αστερισμούς ως Πάντινγκτον, Μπολτ και Πότερ.

Η φοιτήτρια φυσικής Emma Willett, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι:

Οι αστερισμοί που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή έχουν πολύπλοκα λατινικά ονόματα και συχνά το σχήμα τους δεν ανταποκρίνεται στο όνομά τους. Η Κασσιόπεια για παράδειγμα που υποτίθεται ότι μοιάζει μία αρχαία βασίλισσα να κάθεται σε θρόνο, περισσότερο μοιάζει με ζιγκ ζαγκ.

Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες εκδοχές για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να ενδιαφερθούν περισσότερο για το διάστημα και την αστρονομία και να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά αστρονόμων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η εικόνα του σκυλάκου που προστατεύει τον νεκρό φίλο του, μας έκανε κομμάτια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET