ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητές μεταμορφώθηκαν σε αγάλματα στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, κλέβοντας τις εντυπώσεις!

Ένα ιδιαίτερο project λαμβάνει χώρα στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαίου. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εικαστική παρέμβαση των αγαλμάτων που κοσμούν το αναγνωστήριο, είναι η δευτεροετής φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, Σοφία Μυλώνα. Τα αγάλματα –ο Κίμωνας, η Άρτεμις και […]

Neopolis Team

4 Μαΐου, 2018

Ένα ιδιαίτερο project λαμβάνει χώρα στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαίου.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εικαστική παρέμβαση των αγαλμάτων που κοσμούν το αναγνωστήριο, είναι η δευτεροετής φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, Σοφία Μυλώνα.

Τα αγάλματα –ο Κίμωνας, η Άρτεμις και η Βερόνικα- τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ, ενώ το project έχει τίτλο ‘BookRoute’.

«Η εγκατάσταση εντάσσεται στο κίνημα της Public Art που γενικά ακολουθώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κίνημα που βγάζει την τέχνη από τα μουσεία και την πηγαίνει στους δρόμους, με στόχο να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους και να ομορφύνει την καθημερινότητά τους. Στην Ευρώπη είναι πολύ διαδεδομένο το κίνημα, στην Ελλάδα όμως δεν έχει έρθει ακόμα», ανέφερε η Σοφία Μυλώνα.

Η 23χρονη φοιτήτρια εμπνεύστηκε το installation αφού περνάει πολλές ώρες στο αναγνωστήριο διαβάζοντας.

«Στο βιβλίο καταφεύγω όταν δεν είμαι καλά ενώ η βιβλιοθήκη αποτελεί έναν χώρο που με ηρεμεί», τονίζει, προσθέτοντας ότι πρόσφατα έκανε ρεκόρ παραμονής στη βιβλιοθήκη αφού έμεινε από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

Τα τρία γλυπτά είναι, όπως αποκαλύπτει, εμπνευσμένα από φίλους της φοιτητές που επίσης έχουν σχέση αγάπης με τα βιβλία και συχνάζουν στον χώρο της βιβλιοθήκης. Όπως αναφέρει η Σοφία, η καλλιτεχνική της παρέμβαση είχε μεγάλη απήχηση μέχρι τώρα ενώ έχει δεχθεί ήδη αρκετά θετικά σχόλια.

«Έως τώρα φαίνεται να έχουν προκαλέσει θετικές εντυπώσεις. Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών μου ζήτησε να κάνω ένα εκ των γλυπτών δωρεά στη βιβλιοθήκη του τμήματος», σημειώνει η φοιτήτρια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET