ΕΛΛΑΔΑ

200 φοιτητές Ιατρικής, «μεταμορφώνουν» την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη!

Με το σύνθημα «Ενημερώσου. Ευαισθητοποιήσου. Δράσε για την υγεία!», περισσότεροι από 200 φοιτητές ιατρικής από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Φοιτητών Ιατρικής για τη Δημόσια Υγεία. Θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Κέντρο Διάδοσης […]

Neopolis Team

28 Μαρτίου, 2018

Με το σύνθημα «Ενημερώσου. Ευαισθητοποιήσου. Δράσε για την υγεία!», περισσότεροι από 200 φοιτητές ιατρικής από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Φοιτητών Ιατρικής για τη Δημόσια Υγεία. Θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων.

Το Σάββατο (31/3) μάλιστα οι φοιτητές απο τις 10:00 έως και τις 17:00 θα μετατρέψουν την πλατεία Αριστοτέλους σε ένα κέντρο πρόληψης για τη δημόσια υγεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν screening εξετάσεις, όπως σακχαρομέτρηση, μέτρηση αρτηριακής πίεσης κτλ.

Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την πρόληψη και τον υγιειό τρόπο ζωής. Συμπληρωματικά, με στόχο την προαγωγή υγιεινού τρόπου ζωής, θα ακολουθήσουν γυμναστικά δρώμενα, διανομή υγιεινών γευμάτων και φυσικών χυμών.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται Συνέδριο Δημόσιας Υγείας για τους φοιτητές ιατρικής στην Ελλάδα. Η διοργάνωση έχει ως θεματικές επικέντρωσης την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη και των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, που αποτελούν μείζονα θέματα Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Το Health Festival διοργανώνεται αποκλειστικά από φοιτητές Ιατρικής και συγκεκριμένα από την HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee) και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η καινοτομία του Health Festival έγκειται στο γεγονός ότι, εκτός από την κλασική δομή ενός συνεδρίου, παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή τους σε workshops και βιωματικά σεμινάρια. Το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και διαδραστικές μεθόδους πρακτικής άσκησης από Εκπαιδευτές Ομοταγούς Εκπαίδευσης της HelMSIC. Επίσης, παλαιότερα μέλη της HelMSIC που σήμερα είναι ενεργοί Καθηγητές στο ΑΠΘ θα μιλήσουν για την εμπειρία που είχαν από τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Η HelMSIC είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού και μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής, και σήμερα αποτελείται από επτά τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή. Αποτελεί ενεργό μέλος των IFMSA-International Federation of Medical Students’ Associations και EMSA-European Medical Students’ Association. Μέσα από τη συμμετοχή της στις διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις, η HelMSIC αποτελεί τη μοναδική οργάνωση που εκπροσωπεί τους φοιτητές ιατρικής από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET