Το είδαμε κι αυτό | Φοιτητές έδωσαν μαθήματα στο… διάδρομο!


Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά την περίοδο της εξεταστικής. Φοιτητές που έδιναν μάθημα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, αναγκάστηκαν να κάτσουν σε πάγκους που τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους της σχολής επειδή δεν χωρούσαν στην αίθουσα.

Το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) κατήγγειλε το περιστατικό με σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας πως η εξέταση μαθήματος μέσα σε αίθουσα είναι αυτονόητο, αλλά σε λίγο θα φτάσει να θεωρείται πολυτέλεια.

«Η κατάσταση είναι τουλάχιστον θλιβερή και σε καμία των περιπτώσεων δεν αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών. Αντίθετα, το γεγονός αγγίζει τα όρια του εξευτελισμού του δικαιώματός μας να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς και στις κατάλληλες συνθήκες. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται περίτρανα η έλλειψη σε υποδομές και εγκαταστάσεις του ΑΕΙ, πρόβλημα για το οποίο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το ΜΑΣ και που βάζει καθοριστικούς φραγμούς στο να μπορούμε να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις απαιτήσεις του αντικειμένου μας».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση για τα νομοθετημένα μέτρα στην Παιδεία τα οποία βαδίζουν στα χνάρια των προηγούμενων.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της προκλητικής υποχρηματοδότησης των σχολών μέσα στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απαξίωσης των ζωών μας, που έχουν το θράσος να τα παρουσιάζουν και ως «κοινωνική πολιτική”», σημειώνει το ΜΑΣ.

Τέλος, καταγγέλλει άσχημα τη στάση της παράταξης που έχει την πλειοψηφία του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου για το γεγονός. «Ισούται χωρίς υπερβολές, με το απόλυτο τίποτα» διότι είναι άμεση συνέπεια της μόνιμης ανυπαρξίας της από οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τα ουσιαστικά συμφέροντα και ανάγκες του φοιτητή.Είναι άμεση συνέπεια της ανικανότητάς της να εκπροσωπεί τους σπουδαστές με σεβασμό και ευθύνη. Το μόνο που γνωρίζει πώς να προσφέρει απλόχερα είναι το κλίμα του συμβιβασμού, της αναμονής, της μοιρολατρίας και το χιλιοπαιγμένο ρόλο της διακοσμητικής γλάστρας».

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET