ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πολύ μπροστά | Φοιτητές Αρχιτεκτονικής κατασκεύασαν σπίτια για άστεγους!

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής κατασκεύασαν ειδικά διαμορφωμένες πτυσσόμενες μονάδες, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που η τύχη δεν τους τα έφερε όπως θα ήθελαν ή γιατί σε κάποια φάση της ζωής τους, οι επιλογές δεν ήταν σωστές πληρώνοντας σήμερα τις συνέπειες. Για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω, ένωσαν τις δυνάμεις τους το […]

Neopolis Team

18 Ιουλίου, 2018

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής κατασκεύασαν ειδικά διαμορφωμένες πτυσσόμενες μονάδες, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που η τύχη δεν τους τα έφερε όπως θα ήθελαν ή γιατί σε κάποια φάση της ζωής τους, οι επιλογές δεν ήταν σωστές πληρώνοντας σήμερα τις συνέπειες.

Για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω, ένωσαν τις δυνάμεις τους το Martin Architecture and Design Workshop και το University of Southern Califonia School of Architecture.

Από αυτή τη συνεργασία γεννήθηκε το «The Homeless Studio», με σκοπό οι φοιτητές να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα στέγασης για όσους περισσότερους άστεγους γινόταν στο Λος Άντζελες.

«Οι φοιτητές συνειδητοποίησαν ότι, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, το να είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σε πραγματική κλίμακα και να έχουν ανθρώπους να ζουν μέσα στις κατασκευές τους είχε μεγάλη επίδραση πάνω τους», δήλωσε η διευθύντρια του MADWORKSHOP.

Οι φοιτητές σχεδίασαν πτυσσόμενες και ευέλικτες μονάδες, έτσι ώστε να προσαρμοστούν σε μια μεγάλη γκάμα τοποθεσίων. Το εξίσου ενδιαφέρον, είναι πως τα υλικά που χρησιμοποίησαν για τις “κατοικίες”, είναι όλα εκείνα που μπορεί να βρεις κάποιος στο δρόμο.

Το πρότζεκτ, στο οποίο δόθηκε το όνομα «Homes for Hope», έχει την υποστήριξη των τοπικών αρχών και βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης οικονομικών πόρων.

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ήταν: Ο ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου θα μειωθεί στο 13%, άντε και στο 0% κάποια στιγμή!

SPILL THE TEA

Ο Jude Bellingham ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι παίκτης του World Cup, δεν μας εκπλήσσει!

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι του Κυνηγού: Πανσέληνος Οκτωβρίου με Ανάδρομο Ερμή απόψε, πού να κρυφτούμε!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν σήμερα (21/10) στους δρόμους για την Παιδεία που τους αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET