ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια νόμιζε ότι η κούρασή της είναι από τα ξενύχτια και το διάβασμα, τελικά είχε καρκίνο!

Η Google σε φάση «Τα 'λεγα εγώ».

Neopolis Team

10 Σεπτεμβρίου, 2022

Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα να γκουγκλάρουμε τα συμπτώματά μας και να βγαίνουμε με το ένα πόδι στον τάφο. Actual footage του Google κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε στο insomnia session μας:

Για καλή μας τύχη, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η μηχανή αναζήτησης έχει απλά βίτσιο να μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα ψωμιά μας είναι λίγα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Από την άλλη πλευρά, η ιστορία της Molly Hunt έρχεται να μας διδάξει ότι και το άλλο άκρο δεν αποτελεί λύση. Ναι μεν κάποια συμπτώματα μοιάζουν πολύ κοινότυπα για να σε τρομάξουν, αλλά καλό είναι να τσεκάρεις κι αυτή τη μικρή πιθανότητα.

Η 21χρονη φοιτήτρια από το Τσέσαμ της Αγγλίας τον προηγούμενο Οκτώβρη άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στο στομάχι κάθε φορά που έπινε, καθώς και συνεχή κόπωση, θεωρώντας πως είναι ένα συνηθισμένο hangover και παρενέργειες στην προσαρμογή στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου. Η ίδια λέει:

Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη. Μερικές φορές νόμιζα ότι ήταν hangover και άλλες φορές το απέδιδα στο φόρτο εργασίας στο πανεπιστήμιο. Σκέφτηκα ότι απλώς το είχα παρακάνει. Έπιασα τον εαυτό μου να πηγαίνει σε όλο και λιγότερες διαλέξεις, επειδή ένιωθα τόσο κουρασμένη. Ακόμη κι αν πήγαινα για ύπνο στις 10 το βράδυ, μερικές φορές ξυπνούσα στη 1 το μεσημέρι επειδή ήμουν εξαντλημένη.

Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, μέχρι που τον Φεβρουάριο παρατήρησε έναν όγκο μεγέθους δύο σταφυλιών στην κλείδα της, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε φαγούρα στο σημείο.

@mollyhunt146 Always get ur lumpies checked !! Only you know ur body best xx #fyp #hodgkinslymphoma #cancer #symptoms #foryoupage ♬ sonido original – Esteve

Η Molly είπε πως ακόμα και οι γιατροί στην αρχή αγνόησαν τα συμπτώματά της, αποδίδοντας το εξόγκωμα στο λαιμό στους λεμφαδένες της, καθώς είχε εμφανίσει αδενικό πυρετό τον Σεπτέμβριο του 2021. Η ίδια όμως τους πίεσε και το αποτέλεσμα ήταν την 1η Ιουνίου να διαγνωσθεί με λέμφωμα του Χότζκιν στο δεύτερο στάδιο, ενώ στις 20 του μήνα ξεκίνησε χημειοθεραπείες.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί προχώρησαν σε υπερηχογράφημα, όπου διαπίστωσαν ότι ο όγκος ήταν πολύ μεγάλος οπότε έκαναν βιοψία. Η Molly υποστήριξε ότι η βιοψία ουσιαστικά «συνέθλιψε» τον όγκο, αφού στο λαιμό της εντοπίστηκαν πολλές παραπάνω μάζες. Έξι από αυτές μπορούσε να τις νιώσει, καθώς και μια μάζα 8 εκατοστών στο στήθος της.

Γενικότερα χαρακτηρίζεται ως σπάνια μορφή καρκίνου, ενώ επηρεάζει κυρίως ανθρώπους ηλικιών 20-40. Εμείς atm:

Η Molly από τότε έχει κάνει 5 γύρους χημειοθεραπειών, με τα τελευταία νέα να δείχνουν ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση. Το ταξίδι της ωστόσο υπήρξε πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο, όπως είναι φυσικό. Στο άκουσμα των νέων η ίδια παραδέχτηκε ότι έκλαιγε ανεξέλεγκτα, ενώ και η διαδικασία των χημειοθεραπειών ήταν πολύ τρομακτική.

Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά, γιατί είναι το ίδιο κάθε μέρα – ο φόβος του αγνώστου και τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Επηρέασε πολύ τη ζωή μου και έκανε την καρδιά μου να πονάει για την οικογένειά μου. Μετράω συνεχώς τη θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα οξυγόνου. Ζω στον εφιάλτη μου.

@mollyhunt146 Getting there xx #fyp #foryoupage #hodgkinslymphoma #cancersucks ♬ original sound – Eii

Πλέον όμως μπορεί να κάνει ξανά όνειρα για το μέλλον της, όσο ενημερώνει τους ακόλουθούς της για όσα βίωσε!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET