fbpx

Φοιτήτρια καταγγέλει τον βιασμό της, τη διώχνουν από το ΑΤ και τελικά συλλαμβάνεται!


Σε μια χώρα που μαστίζεται από βιασμούς, κακοποιήσεις και γυναικοκτονίες, η αστυνομία εξακολουθεί να δίνει συμβουλές σε θύματα «να μην το κάνουν θέμα και να επιστρέψουν σπίτι τους». Πάνω που νομίζαμε ότι είχε γίνει ξεκάθαρο ότι δεν ανέχεται αυτή η αντιμετώπιση…

Δυστυχώς όμως, οι κλειστές κοινωνίες παραμένουν ακόμα πολύ «κλειστές», αλλά η διαφορά πλέον είναι ότι όσα συμβαίνουν μέσα στα όριά τους ξεφεύγουν εύκολα από εκεί. Μπορεί το αστυνομικό στην Κάλυμνο να ξεχάστηκε να απαλλαχθεί από απαρχαιωμένες τακτικές, αλλά τα social media είναι εδώ να του θυμίσουν ότι η εποχή που μια βιασμένη κοπέλα πρέπει να αισθάνεται ντροπή για όσα της έκαναν και να το αντιμετωπίσει αθόρυβα, έχει τελειώσει καιρό τώρα.

Η 19χρονη φοιτήτρια λοιπόν, μπορεί να μη βρήκε τη στήριξη που περίμενε όταν απευθύνθηκε στο τοπικό ΑΤ, τη βρήκε όμως στον κόσμο. Και όπως αναφέρει η δικηγόρος της αλλά και η οικογένειά της, την έχει βοηθήσει πολύ. Αυτό όμως δεν κάνει την αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς λιγότερο εγκληματική.

Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι η φοιτήτρια της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού του νησιού προσήλθε στο τμήμα στις 14 Απριλίου προκειμένου να υποβάλει μήνυση εις βάρος συνομήλικου συμφοιτητή της, ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Σύμφωνα με τη συνήγορό της, οι αστυνομικοί «την απέτρεψαν να προχωρήσει στην κατάθεση της μήνυσης», με την 19χρονη τότε να ταξιδεύει στην Αθήνα, για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία την επόμενη μέρα στο ΑΤ Περιστερίου.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, αφού όταν επέστρεψε στην Κάλυμνο, το θύμα δέχθηκε άγρια επίθεση έξω από τη Σχολή της από την αδελφή του φερόμενου δράστη, η οποία υπέβαλε και μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση του αδερφού της. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η 19χρονη φοιτήτρια να συλληφθεί και να κρατηθεί στο τμήμα. 

Όπως ήταν λογικό, η αντιμετώπιση του περιστατικού έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τη στιγμή που έγινε γνωστό, αναγκάζοντας τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να παρέμβει. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.

Χθες είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην Εισαγγελέα της Κω στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά την καταγγελία για βιασμό.

«Οι αστυνομικοί την έκαναν να νιώσει ντροπή, να νιώσει ενοχή που υπέστη τον βιασμό.»

Όπως είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η δικηγόρος της κοπέλας, Σταματία Μάρκου, οι αστυνομικοί την έκαναν να αισθανθεί άσχημα, ενώ προσπάθησαν να την πείσουν να μην υποβάλλει μήνυση, καθώς επίσης να αλλάξει δικηγόρο. 

Από την πλευρά της, η μητέρα της 19χρονης ελπίζει η κόρη της να είναι και η τελευταία που το περνάει αυτό, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για τη στήριξή του.

Νιώθω την ανάγκη, μέσω της εκπομπής σας, να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλον τον κόσμο, για την ευαισθησία αλλά και τη συμπαράσταση που εισπράττουμε από όλη την Ελλάδα. Εύχομαι αυτό που βίωσε η κόρη μου να είναι και το τελευταίο συμβάν και καμία άλλη κοπέλα να μην περάσει τα όσα πέρασε η κόρη μου.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET