ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτήτρια καταγγέλει σεξουαλική παρενόχληση στο «φοιτητικό λεωφορείο», 220!

Δυστυχώς, τα κρούσματα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, και όσο τρομακτικό κι αν είναι, πρέπει κάθε κοπέλα που το βιώνει να ζητάει βοήθεια. Ένα ακόμη περιστατικό εκτυλίχθηκε στο λεωφορείο 220 που εκτελούσε δρομολόγιο προς Ιλίσια, όταν φοιτήτρια που επέστρεφε από τη σχολή της δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από 50 χρονο […]

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2018

Δυστυχώς, τα κρούσματα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, και όσο τρομακτικό κι αν είναι, πρέπει κάθε κοπέλα που το βιώνει να ζητάει βοήθεια.

Ένα ακόμη περιστατικό εκτυλίχθηκε στο λεωφορείο 220 που εκτελούσε δρομολόγιο προς Ιλίσια, όταν φοιτήτρια που επέστρεφε από τη σχολή της δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από 50 χρονο άνδρα.

Ο άνδρας αυτός, που καλύτερα να μην τον χαρακτηρίσουμε γιατί θα βγουν από μέσα μας πολλά κοσμητικά επίθετα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής πλησίασε την φοιτήτρια, βγάζοντας έξω το μόριό του ακουμπόντας την.

«Σε όλη τη διαδρομή ένας άντρας γύρω στα 50, φαλακρός με γυαλιά μυωπίας και με ένα μικρό τσαντάκι χιαστί, με ακουμπούσε και με πίεζε με τη περιοχή του μορίου του. Το είχα αντιληφθεί, αλλά προσπάθησα να σκεφτώ ότι απλά σε ένα τόσο γεμάτο λεωφορείο αυτό θα ήταν το αναπόφευκτο, το να πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο. Σε κάποια φάση ένιωσα περισσότερη πίεση, γύρισα πολύ απότομα να δω και είχε βγάλει έξω το μόριο του και με ακουμπούσε», αναφέρει χαρακτηστικά η φοιτήτρια.

Σε κατάσταση πανικού, φώναξε τον οδηγό ο οποίος εκνευρισμένα τον ρωτούσε αν το έκανε, ενώ μάλιστα φαίνεται να αναγνώρισε τον 50χρονο. 

«Αμέσως με έπιασε κρίση, άρχισα να κλαίω σπασμωδικά σαν να έπαθα κρίση πανικού ενώ ταυτόχρονα φώναζα τι έκανε στο οδηγό. Ο οδηγός άρχισε να του μιλάει εκνευρισμένα αν το έκανε, μάλιστα τον αναγνώρισε και είπε κάπου σε έχω ξαναδεί εσένα και είσαι ανώμαλος και τρέμεις. Ο 50χρονος έλεγε “όχι δεν το έκανα”, σιγά και φοβισμένα και εγώ φώναζα το έκανε, δεν θα το παραδεχόταν. Εκείνη τη στιγμή, κατάφερα και τον έβγαλα μερικές φωτογραφίες, ο οποίος το αντιλήφθηκε και έκρυψε όσο μπορούσε το πρόσωπο του. Ταυτόχρονα φώναζαν να ανοίξουν οι πόρτες να πάρω αέρα και με το που άνοιξαν, ο τύπος έφυγε τρέχοντας.

Αυτά τα περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές σε γυναίκες και όχι μόνο. Γίνονται γρήγορα, στα κλεφτά με σκοπό να αμφισβητήσουν οι γυναίκες αν αυτό που είδαν έγινε στα αλήθεια. »

Η νεαρή φοιτήτρια δεν το άφησε έτσι, εννοείται. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ συμβούλεψε και τις άλλες φοιτήτριες που κυκλοφορούν Ζωγράφου, Ιλίσια αλλά και σε κάθε περιοχή, μέσω δημοσιεύσής της στο facebook, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να μην αφήνουν κανέναν να τις κάνουν να αισθανθούν ανασφαλείς. Και προφανώς να μη φοβούνται να μιλήσουν.

Πηγή: Φοιτητικά Νέα

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET