ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτήτρια στο Ν. Κόσμο έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης – Της απέσπασαν 40.000€!

Οι διαδικτυακές συναλλαγές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή!

Neopolis Team

9 Μαρτίου, 2022

Πριν λίγες ημέρες φοιτήτρια από το Νέο Κόσμο έπεσε θύμα απάτης, βλέποντας το μεγάλο ποσό των 40.000 ευρώ να εξαφανίζεται από το λογαριασμό των γονιών της.

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα την 17η Φεβρουαρίου, με αφορμή την πώληση ενός ιατρικού μηχανήματος. Συγκεκριμένα, το αγόρι της φοιτήτριας είχε ανεβάσει το εν λόγω μηχάνημα του πατέρα του που είχε φύγει από τη ζωή, σε σελίδα στο ίντερνετ, αναζητώντας αγοραστή. Λίγο μετά τη δημοσίευση, έλαβε τηλεφώνημα από έναν ενδιαφερόμενο άντρα, ονόματι «Λουκά».

Ο τελευταίος ρώτησε τον νεαρό άντρα τι τράπεζα έχει προκειμένου να του μεταφέρει το ποσό των 700 ευρώ (όσο πωλούνταν το μηχάνημα), υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν μπορεί να κάνει μεταφορά στη συγκεκριμένη τράπεζα. Ρώτησε τότε αν υπάρχει λογαριασμός στην «…», με τον αγόρι της φοιτήτριας να απαντά πως έχει η κοπέλα του και να τον παραπέμπει σε επικοινωνία με την ίδια.

Αφού έγινε αυτό, ο «Λουκάς» της ζήτησε το νούμερο της κάρτας, με την κοπέλα να τον δίνει, ενώ στη συνέχεια της είπε να πατήσει το «4242». Με τον τρόπο αυτό, ο άντρας κατάφερε να παραβιάσει το λογαριασμό της φοιτήτριας, στον οποίο είχε μόλις 8 ευρώ, ενώ απέκτησε πρόσβαση και στον λογαριασμό των γονιών της, από τον οποίο απέσπασε 40.000 ευρώ.

Η κοπέλα τότε μπήκε στο λογαριασμό της να ελέγξει αν έλαβε το ποσό των 700 ευρώ από τον αγοραστή και συνειδητοποίησε τι συνέβη. Ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα της, ενώ είχε κλείσει το τηλέφωνο με τον άνδρα, ο οποίος προκειμένου να μπλοκάρει το τηλέφωνό της και να μην μπορεί να καλέσει, της έκανε 16 αναπάντητες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τρεις μεταφορές στις οποίες προέβη.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τα 40.000 ευρώ μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό των γονιών της κοπέλας σε άλλον λογαριασμό σε ποσά των 15.000, 15.000 και 10.000 ευρώ.


Photo by Anete Lusina from Pexels

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET