ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια «έφαγε πόρτα» από μουσείο του Παρισιού λόγω… ντεκολτέ, έχουμε ακόμα δρόμο!

Απολύτως λογικό...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

15 Σεπτεμβρίου, 2020

Τι γίνεται όταν μια επίσκεψη σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πιο γνωστά εκθέματα που αναπαριστούν το γυμνό, ρίχνει άκυρο σε επισκέπτρια λόγω προκλητικής εμφάνισης και έντονου ντεκολτέ; 

Μην σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε απάντηση, ούτε το ίδιο το μουσείο δεν την έχει, γι’ αυτό και τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει γονατιστό συγγνώμη στη Βρετανίδα επισκέπτριά του.

Μιλάμε για την 22χρονη φοιτήτρια λογοτεχνίας Jeanne συγκεκριμένα, η οποία κάνοντας την τουρίστρια στην όμορφη πόλη του Παρισιού, αποφάσισε να επισκεφτεί το διάσημο μουσείο Ορσέ, πράγμα βέβαια που της βγήκε λίγο… ξινό.

Όπως ανάφερε η ίδια στην ανοιχτή επιστολή της, όταν έφτασε στην είσοδο, καλά-καλά δεν πρόλαβε να βγάλει το εισιτήριό της και άρχισε να δέχεται κάποια επικριτικά – και χαμηλά – βλέμματα από τους υπεύθυνους, χωρίς όμως να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ρώτησε, αλλά απάντηση δεν πήρε, με τους εργαζόμενους να αποφασίζουν να μιλήσουν με γρίφους και να αρκούνται στο «Ηρεμήστε, δεσποινίς. Οι κανόνες είναι κανόνες.»

Στη συνέχεια, έδειξαν μια παραπάνω θέληση να φανούν ξεκάθαροι, γνέφοντας προς το στήθος της κοπέλας και λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό (είναι το πρόβλημα)». Σαν υποσημείωση της ίδιας εντωμεταξύ, η φίλη της αλλά και πολλά ακόμα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μέρος, ήταν ντυμένοι με crop μπλουζάκια και άλλα αντίστοιχα ρούχα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που θα μπορούσαν να φανούν εξίσου «ακατάλληλα» για την περίσταση.

Το μέγιστο πρόβλημα όμως ήταν το μπούστο της Jeanne και το πολύ κοντό φόρεμά της, στο οποίο η λύση που δόθηκε ήταν η 22χρονη να φορέσει ζακέτα για να καλυφθεί. Αφού το έκανε λοιπόν, της επιτράπηκε η είσοδος στο μουσείο και η τιμή του ευτυχώς αποκαταστάθηκε. Μέχρι τότε όμως, όπως παραδέχτηκε η κοπέλα, ένιωθε όλα τα βλέμματα να είναι πάνω στο στήθος της, πράγμα που την έφερε – και λογικό – σε δύσκολη θέση.

Δεν άφησε όμως να περάσει έτσι το περιστατικό, προχωρώντας σε ανοιχτή επιστολή, όπου κατήγγειλε την αντιμετώπιση αυτή.

Το μουσείο από την άλλη, δήλωσε μετανιωμένο για την πράξη του στο Twitter, ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από την ίδια τη φοιτήτρια μέσω τηλεφώνου. Η Jeanne όμως, παρότι ευχαριστημένη με τις κινήσεις αυτές, δήλωσε πως στο σύντομο tweet δεν αναγνωρίστηκε η σεξιστική και προκατειλημμένη αντιμετώπιση αυτού που συνέβη.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET