ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητής Ιατρικής επαναπατρίζεται από Ρουμανία, τρώει πρόστιμο 150€ χωρίς λόγο!

Ούτε η αστυνομία δε βρήκε άκρη...

Neopolis Team

1 Απριλίου, 2020

Διανύουμε μια κατάσταση την οποία πολλοί επικροτούν όσον αφορά το χειρισμό της και γενικότερα παραξενευόμαστε που σαν Ελλάδα κάναμε κάτι νωρίτερα και πιο σωστά από άλλες χώρες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα χούγια πάντα θα βρουν τρόπο να κάνουν την εμφάνισή τους. Κι επειδή έχουμε πολλά σαν χώρα, είναι λίγο δύσκολο να μην έρθουμε αντιμέτωποι τουλάχιστον με κάποια από αυτά, ακόμα και σε τέτοιες στιγμές.

Για να μην παίρνουμε και πολύ αέρα λοιπόν, το αιώνιο πρόβλημα της ασυνεννοησίας και της ανοργανωσιάς που μας δέρνει, υπενθύμισε τον εαυτό του στο παρακάτω περιστατικό με έναν 22χρονο φοιτητή (και σίγουρα δεν είναι το μόνο). 

Ο Αλέξης Ντόμπρης, όπως ονομάζεται, ενώ κατάφερε να επιστρέψει την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα από την Ρουμανία, όπου και σπουδάζει Ιατρική, σε μια περίοδο που προκύπτουν διάφορα θεματάκια με τον επαναπατρισμό, τα βρήκε σκούρα εκεί που θα πίστευε κανείς ότι δεν «κινδύνευε» πια.

Για την ιστορία, όταν ο 22χρονος κατέβηκε από το αεροπλάνο στο Ελευθέριος Βενιζέλος, συνάντησε έναν υπάλληλο που πήρε τα χαρτιά όλων των επιβατών και τον ρώτησε αν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω για να είναι καλυμμένος. Ο δεύτερος απάντησε πως το μόνο που απαιτείται είναι να καταθέσει τα στοιχεία online και ότι μπορεί να φύγει ευθύς αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα. Πράγμα που ο φοιτητής έκανε και βρήκε τον μπελά του. 

Στη συνέχεια λοιπόν, κι αφού έχει επιβεβαιωθεί από αρμόδιο άτομο ότι μπορεί να αποχωρίσει από το αεροδρόμιο, παίρνει ταξί και κατευθύνεται στα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Την ώρα λοιπόν που περιμένει να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, τον πλησιάζουν (αυτόν κι άλλον έναν κύριο) δύο αστυνομικοί για έλεγχο. 

Μας φωνάζουνε εκεί που ήταν το περιπολικό να μας γράψουν πρόστιμο και μας έλεγαν πού ξέρουμε ότι ήρθατε με το αεροπλάνο, ότι υπάρχουν αυτά τα χαρτιά. Τους δείξαμε προφανώς τα εισιτήριά μας, τους ρώτησα κιόλας, επειδή στο αεροδρόμιο υπάρχει έλεγχος διαβατηρίων που υποθέτω τον κάνει η ελληνική αστυνομία και τους είπα μπορείτε να τσεκάρετε.

Κι ενώ ο ίδιος κανονικά θα έπρεπε να νιώθει ασφάλεια για το ότι το θέμα θα επιλυθεί, μιας και έλεγε την αλήθεια και ακολούθησε τα λεγόμενα αρμόδιων, τα πράγματα δεν κύλησαν ακριβώς όπως τα περίμενε… Γιατί για να λήξει αισίως το ζήτημα, πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη επικοινωνία και συνεννόηση, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε.

Οι αστυνομικοί για την ακρίβεια είπαν ότι πήραν τηλέφωνο αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη (κλασικά), οπότε, κάπως έτσι «αναγκάστηκαν» να επιβάλουν πρόστιμο στον φοιτητή 150€. Τον ενημέρωσαν ωστόσο ότι μπορεί να κάνει ένσταση. Άλλο βέβαια που, όπως απάντησε κι ο ίδιος, θα έπρεπε το επόμενο διάστημα να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της επιστροφής του από το εξωτερικό. Μάλλον το πλησιέστερο τμήμα, που τον προέτρεψαν να επισκεφτεί, δε μετράει σαν έξοδος.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET