Είναι viral

Φοιτητής γίνεται εκατομμυριούχος από το πουθενά, πουλώντας selfies του ως NFTs!

How does it feel to live our dream?

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

21 Ιανουαρίου, 2022

Στη ζωή πολλά πράγματα δε βγάζουν νόημα κι ένα από αυτά είναι η περίπτωση του Sultan Gustaf Al Ghozali. Δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο να χωνέψεις πως απλές, καθημερινές selfies μπορούν να σε κάνουν πλούσιο μέσα σε μια νύχτα. Haters gonna say ότι ζηλεύουμε λιγάκι και θα έχουν δίκιο. Για άλλη μία φορά… γιατί δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα;

Ο 22χρονος Sultan από την Ινδονησία είναι αυτός που ζει το όνειρό μας λοιπόν, καθώς μία μερά πριν 5 χρόνια πήρε την πιο απλή απόφαση της ζωής του. Αυτή ήταν να βγάζει φωτογραφίες τoν εαυτό του από την κάμερα του υπολογιστή του σε καθημερινή βάση, με σκοπό να φτιάξει ένα time-lapse βίντεο όπου θα δείχνει την αλλαγή που έφερε πάνω του ο χρόνος όσο διάβαζε για το πτυχίο του και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην αποφοίτησή του.

Οι φωτός δεν έχουν καν κάποια καλλιτεχνική πινελιά, με τον 22χρονο φοιτητή Πληροφορικής να κοιτάει απλά ανέκφραστος την κάμερα. Τα συγκεκριμένα κλικς γίνονταν επί σειρά ετών, ώσπου ανακάλυψε την πλατφόρμα πώλησης NFTs (Non-Fungible Tokens) κι αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια να πουλήσει τις φωτός.

Κάτι που ξεκίνησε λοιπόν σαν πλάκα, άρχισε να παίρνει απροσδόκητα μεγάλες διαστάσεις.

Οι εικόνες έγιναν διαθέσιμες προς πώληση το Δεκέμβριο κι αφού ένας διάσημος σεφ αγόρασε μερικές από αυτές, στη συνέχεια είδε 400 ακόμα άτομα να τις κάνουν δικές τους. Κι ως γνωστόν, η ζήτηση επηρεάζει την τιμή, η οποία από 0.001 ETH (περίπου 3 δολάρια) για κάθε selfie, έφτασε να αγγίζει τα 0.247 ETH (περίπου 806 δολάρια)!

Τολμηρή αύξηση, η οποία όμως δε σταμάτησε τον κόσμο από το να αγοράζει τις συνολικά 933 φωτογραφίες, με τα κέρδη να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο ίδιος λέει πως δεν περίμενε με τίποτα μια τέτοια εξέλιξη (ούτε εμείς), ενώ προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να ανακοινώσει στους γονείς του ότι πλέον είναι εκατομμυριούχος. Κατανοούμε το δισταγμό του βέβαια, γιατί δύσκολα πείθεται κανείς ότι τόσα λεφτά μπορούν να βγουν τίμια μέσα σε λίγες μέρες. 

Και κάτι άλλο με το οποίο δε θέλουμε να τον ανησυχήσουμε άλλα μας πέρασε κατευθείαν σαν σκέψη από το μυαλό, είναι αν έχει αναρωτηθεί ποτέ για τι χρήση προορίζουν τις selfies του οι αγοραστές. Οκ, σταματάμε…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

Είναι viral

Είδαμε πώς είναι σήμερα ο Γιωργάκης απ’το «Ουράνιο Τόξο» και -μαντέψτε- δεν έγινε νυχτερίδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET