fbpx

Φοιτητής αποφασίζει να χάσει κιλά και γίνεται άλλος άνθρωπος, αυτό θα πει αποφασιστικότητα!


Ευαίσθητο θέμα πάμε να αγγίξουμε και μεγάλη πληγή να ξύσουμε, αλλά ίσως είναι αυτό το inspiration που χρειαζόμασταν για να πάψουμε επιτέλους τις δικαιολογίες και τα «από Δευτέρα» και να πετύχουμε τον στόχο μας.

Το στόρι λοιπόν που ελπίζω να μας ταρακουνήσει σε θέματα θέλησης γενικότερα, έχει ως πρωταγωνιστή τον φίλο μας Kaya Tuncar, φοιτητή του Πανεπιστημίου του Μάντσενστερ, που αν μη τι άλλο, θα τον χαρακτηρίζαμε πολύ αποφασιστικό τύπο.

Έχοντας φτάσει στο σημείο να ανεβαίνεις στη ζυγαριά κι αυτή να σε χαιρετάει με ένα νούμερο κοντά στα 200, θέλει και αποφασιστικότητα και ψυχική δύναμη και τρομερή αντίσταση να δείξεις στο άλλοτε αγαπημένο σου χόμπι, το φαγητό. Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αντισταθείς στην πιο ένοχή σου απόλαυση. Γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι δεν το καταφέρνουμε…

Σύμφωνα με τον 20χρονο φοιτητή, η δική του ένοχη απόλαυση, αυτή που τον οδήγησε στα παραπανίσια κιλά, ήταν τα τοστάκια με τυρί. Οτιδήποτε βασικά με ψωμί και τυρί. Τα οποία σε συνδυασμό με σάντουιτς με μπέικον και συνέχεια φαγητό «απέξω» (ξεροκατάπιαμε όλοι πιστεύω σε αυτό το σημείο) ήταν ο λόγος που τα κιλά άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Και ίσως να μην είχε θορυβηθεί καν ο φίλος μας, αν δεν έκαναν την εμφάνισή τους ξαφνικά κάτι πόνοι στο στήθος.

Όταν αρχίζουν και σκάνε τα προβλήματα υγείας, καταλαβαίνεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις. Βέβαια, ο 20χρονος είχε και ένα παράδειγμα προς μίμηση στο ίδιο του το σπίτι, καθώς και η μαμά μου βρισκόταν σε παρόμοια θέση, καταφέρνοντας τελικά να χάσει 4ο κιλά!

Ακολουθώντας έτσι την τεσταρισμένη και επιτυχημένη 1:1 δίαιτα της Cambridge Weight Plan (που χαρακτηρίζεται μία από τις καλύτερες διατροφές), κατάφερε να μείνει κυριολεκτικά μισός. Όταν εμφανίστηκε στο πανεπιστήμιο το νέο έτος, οι συμφοιτητές και οι καθηγητές του νόμιζαν πως επρόκειτο για νέο αίμα στη σχολή. Και δεν τους αδικούμε.

Κι εμείς ακόμα παλεύουμε να διώξουμε από πάνω μας εκείνα τα κιλάκια που πήραμε στις Πανελλήνιες… 

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν συγχαρητήρια σε μάνα και γιο, που είχαν φτάσει στο σημείο να τρώνε μόνο fast food και να πίνουν μέχρι και 6 λίτρα Pepsi (οκ παιδιά, το παρακάνατε!), καταφέρνοντας όμως να κάνουν αναστροφή και να τραβήξουν τη σωστή πορεία αυτή τη φορά.

Πράγμα που μας κάνει λίγο να σκεφτόμαστε, πότε θα το πάρουμε απόφαση να την ακολουθήσουμε κι εμείς αυτήν την πορεία. Να ‘ναι άραγε η ερχόμενη Δευτέρα που θα σημάνει την αρχή του τέλους των κακών μας συνηθειών; Μπαα, δε νομίζω. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET