ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητής από την Κρήτη την πάτησε από απατεώνες που του πήραν χρήματα για… δήθεν μεταπτυχιακό!

Θύμα απάτης έπεσε ένας 24χρονος φοιτητής από την Κρήτη που λογικά θα το φυσάει ακόμα και δεν θα κρυώνει. Το «μη σου τύχει» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του. Ο Μανόλης Κ., όπως ονομάζεται ο φοιτητής, θέλησε να κάνει ένα μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, αλλά σίγουρα δεν περίμενε πως αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του, ήταν απατεώνες. […]

Neopolis Team

6 Σεπτεμβρίου, 2018

Θύμα απάτης έπεσε ένας 24χρονος φοιτητής από την Κρήτη που λογικά θα το φυσάει ακόμα και δεν θα κρυώνει. Το «μη σου τύχει» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του.

Ο Μανόλης Κ., όπως ονομάζεται ο φοιτητής, θέλησε να κάνει ένα μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, αλλά σίγουρα δεν περίμενε πως αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του, ήταν απατεώνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την ολλανδική Dagblad van het Noorden, ο φοιτητής έστειλε μέσω mail την αίτησή του στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του απάντησε θετικά και τον παρέπεμψε σε έναν λογαριασμό ώστε να πληρώσει τα δίδακτρα των σπουδών, που ανέρχονται στα 2.000 ευρώ.

Έτσι κι έκανε ο φοιτητής, ο οποίος έβαλε το ποσό στην τράπεζα που του υπέδειξε η διοίκηση.

Μέρες αργότερα, επικοινώνησε ξανά με το Πανεπιστήμιο μιας και δεν είχε καμία ενημέρωση, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει άγνοια για την αίτηση και την κατάθεση και με λίγα λόγια του μετέφερε και την επιπλέον λυπητερή, ότι δηλαδή δεν έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό.

Ο 24χρονος μετά την απάτη, διαπίστωσε πως η τράπεζα ήταν ιταλική και όχι ολλανδική, ενώ και η ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία του στάλθηκαν τα μηνύματα της αποδοχής της αίτησης και του αριθμού του λογαριασμού για την κατάθεση των χρημάτων, ήταν διαφορετική κατά ένα γράμμα από αυτήν του Πανεπιστημίου.

Η έρευνα του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ολλανδίας μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στοιχεία και για άλλα θύματα των διεθνών απατεώνων.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε το Υπ. Παιδείας για τις πληρωμένες εργασίες στα πανεπιστήμια!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατάληψη στο Βιολογικό για καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET