ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εστίες Λάρισας: Χωρίς ίντερνετ έμειναν οι φοιτητές εν μέσω εξεταστικής!

Κάτι μας λέει πως δεν είναι μόνο οι ΦΕ Λάρισας που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.

Neopolis Team

27 Ιανουαρίου, 2021

Πάνω που όλα τα υπόλοιπα στην εξεταστική κυλούσαν υπέροχα #ΝΟΤ, οι οικότροφοι των Φοιτητικών Εστιών Λάρισας ήρθαν αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο εχθρό των εξ αποστάσεως εξετάσεων, το προβληματικό ίντερνετ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου των Εστιών, το πρόβλημα αυτό προέκυψε το απόγευμα της Τρίτης (26/01), με ορισμένους από τους φοιτητές να έχουν προγραμματισμένη εξέταση μαθήματος την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή σήμερα. Χωρίς αποκατάσταση του προβλήματος φυσικά, οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της online εξεταστικής, ή όχι τουλάχιστον από τους χώρους των Φοιτητικών Εστιών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ξανά η ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί χρόνια τώρα τους εν λόγω χώρους και όχι μόνο με την ολοσχερή διακοπή σύνδεσης, αλλά πολλές φορές και με κακή ποιότητα αυτής. Το οποίο επίσης μπορεί να κοστίσει στις εξετάσεις, προκαλώντας καθυστερήσεις.

Με αφορμή το συμβάν αυτό, λοιπόν, εν μέσω μιας κρίσιμης μάλιστα περιόδου, οι φοιτητές αιτούνται την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το ίντερνετ ανανεώνοντας τον, απαρχαιωμένο όπως τον αποκαλούν, εξοπλισμό, καθώς και να διασφαλιστεί πως κανένας δε θα «κοπεί» εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων.

Ειδικότερα όμως, ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας αναφέρει μέσω ανακοίνωσής του:

Από την Τρίτη 26/1 το απόγευμα διακόπηκε η σύνδεση στο ίντερνετ σε αρκετά κτίρια των εστιών. Πράγμα που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε πολλούς φοιτητές που την επόμενη μέρα εξεταζόμαστε σε μαθήματα αφού αν δεν επανέλθει σύντομα αντικειμενικά θα «κοπούμε». Αυτό για εμάς σημαίνει πως δεν μπορούμε να διαβάσουμε όσο το ίντερνετ είναι πεσμένο αφού οι περισσότερες σημειώσεις είναι στο διαδίκτυο. Αυτή η κατάσταση θα αναγκάσει πολλούς από εμάς να μεταφερθούμε αλλού για να μπορέσουμε να «δώσουμε» εξεταστική.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που γίνεται αυτό. Η σύνδεση του ίντερνετ στις εστίες είναι εδώ και χρόνια σε πολύ άσχημη κατάσταση, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ αργή. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο για εμάς που ζούμε στις εστίες να κόβεται η σύνδεση τελείως για μια ή δύο μέρες.

Να παρθούν όλα τα μέτρα για να μπορέσουμε να δώσουμε εξεταστική χωρίς εμπόδια:

  • Να επισκευαστεί η σύνδεση στο ίντερνετ στις εστίες άμεσα
  • Να ανανεωθεί ο εξοπλισμός για να μπορούμε να έχουμε γρήγορη και σταθερή σύνδεση
  • Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από εξεταζόμενο μάθημα λόγο τεχνικού λόγου, με επανεξέταση μαθήματος ή με όποιο άλλο τρόπο είναι εφικτό

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET