ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Και Α και Ου και για 33η φορά βγήκε πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

Οι φοιτητικές εκλογές έλαβαν τέλος, με τα αποτελέσματα να μην μας προκαλούν καμία έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΑΠ επικράτησε για 33η φορά στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, με ποσοστό γύρω στο 50% στα πρώτα και 62% στα δεύτερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω […]

Neopolis Team

11 Απριλίου, 2019

Οι φοιτητικές εκλογές έλαβαν τέλος, με τα αποτελέσματα να μην μας προκαλούν καμία έκπληξη.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΑΠ επικράτησε για 33η φορά στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, με ποσοστό γύρω στο 50% στα πρώτα και 62% στα δεύτερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 23,29%.

Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ), ενώ τελευταίο ήρθε το bloco που συγκέντρωσε μόλις 1%.

Αυτό πάντως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα ΑΕΙ, είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία, οι φοιτητές που ψήφισαν φέτος συγκριτικά με πέρυσι είναι περισσότεροι, ενώ τα λευκά αυξήθηκαν κατά 223 σε σχέση με το 2018.

Αντίστοιχη εικόνα βέβαια παρατηρούμε και στα ΤΕΙ, με τα λευκά να είναι κατά πολύ περισσότερα σε σχέση με τα αποτελέσματα των ΑΕΙ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, Μένιο Κορομηλά, μας δήλωσε πως οι φοιτητές στέλνουν το μήνυμα της αλλαγής και της νίκης, λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:

Είναι μια σπουδαία μέρα για την οργάνωση και για τα πανεπιστήμια. Λίγες εβδομάδες πριν από τις πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της Μεταπολίτευσης, οι φοιτητες στέλνουν το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα της νίκης των μεταρρυθμίσεων, της μετριοπάθειας και της προόδου. Είναι η πρώτη νίκη σε βάρος του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της ανικανότητας που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία και την κοινωνία ευρύτερα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φοιτητές που για 33η χρονιά μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους αυτή.

Τώρα, όσον αφορά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, σαφέστατα και δεν έλειπαν ούτε φέτος τα παρατράγουδα. 

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η εκλογική διαδικασία διακόπηκε και εν συνεχεία αναβλήθηκε, όταν περίπου 50 αντιεξουσιαστές εισέβαλλαν με καδρόνια και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα, όπως «Συνέχισε να ψηφίζεις – Η εξουσία τρίβει τα χέρια της».

Αντίθετα, στο Οικονομικό Νομικής στήθηκαν ξανά διπλές κάλπες. Η μία βρισκόταν στη Νομική και η δεύτερη, από τη ΔΑΠ, στο Ζάππειο.

Από την άλλη, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις φοιτητικές εκλογές, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ, με τις υπόλοιπες παρατάξεις να μην αναγνωρίζουν την εκλογική διαδικασία.

Τέλος, στο άλλο άκρο πέρασαν οι φοιτητικές εκλογές στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όταν κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ φοιτητών μελών της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η ΔΑΠ, μέλος της παράταξης τής τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο,με την ΠΚΣ να κατεγγέλει το ίδιο και για φοιτητή της δικής τους παράταξης.

Εκλογές ήταν και πέρασαν. Ευτυχώς…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET