ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Αιγαίου διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών!

Άλλη μία σπουδαία διάκριση για Έλληνες φοιτητές.

Neopolis Team

7 Ιανουαρίου, 2020

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διεξήχθη στο Ελσίνκι, για την πρόβλεψη των φυσικών καταστροφών. Οι φοιτητές που συμμετείχαν είναι οι Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης, Χρήστου Χρήστος.

Ειδικότερα, οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Galileo and Copernicus Innovation Challenge, έναν διαγωνισμό συνεισφοράς στα επιστημονικά πεδία παρατήρησης και συλλογής δεδομένων της Γης.

Η ελληνική ομάδα χρησιμοποίησε δορυφορικά δεδομένα από προγράμματα, όπως το Copernicus και το Galileo, και σχεδίασε μια εφαρμογή που θα μπορεί να ενημερώνει τους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με τη τοποθεσία που βρίσκονται.

Οι φοιτητές κατέθεσαν και μία πρόταση για την πρόβλεψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών, δύο ζητήματα που αφορούν άμεσα τη χώρα μας. Επιπλέον, πρότειναν έναν μηχανισμό μείωσης του χρόνου ανταπόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά.

«Έναυσμα για τη συγκεκριμένη υλοποίηση αποτελεί τόσο η κατάσταση που επικρατεί τελευταία με τις φυσικές καταστροφές όσο και το γεγονός ότι πολλές είναι οι φορές που δεν ήταν έγκυρη η παρέμβαση των ειδικών για αποτρομή μοιραίων γεγονότων», δήλωσε ο φοιτητής Νίκος Πόταρης.

Το βραβείο της διάκρισης είναι η πρόσβαση για έξι μήνες σε δορυφορικά δεδομένα, εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίση της ιδέας των φοιτητών.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET