ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του ΕΜΠ καταγγέλλουν καθηγητή τους για απαράδεκτη συμπεριφορά σε online εξέταση!

Άλλη μία συνηθισμένη εξέταση στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εξεταστικής!

Neopolis Team

1 Ιουλίου, 2020

Αν οι καθηγητές δεν ήταν μία φορά συνεργάσιμοι και πρόθυμοι να λύσουν απορίες σε περίοδο… κανονικής εξεταστικής, τώρα με τα νέα δεδομένα μάλλον κουράζονται ακόμη περισσότερο με τόσες ερωτήσεις και παράπονα που δέχονται αυτές τις μέρες.

Γιατί είμαστε κι εμείς οι φοιτητές ανυπόφοροι ώρες – ώρες, να ζητάμε διευκρινίσεις σε νέους τρόπους διεξαγωγής των εξετάσεων και να επισημαίνουμε τα λάθη που μπορεί να παρουσιάζουν και να επηρεάζουν τη δική μας ακαδημαϊκή τύχη. Λογικά, μπροστά στην ανάγκη του καθηγητή να ξεμπερδεύει με όλα αυτά τα περίεργα που έτυχαν φέτος, δεν έχει δα και τόση σημασία, εξού και οι συμπεριφορές και τα προβλήματα που φτάνουν στ’ αυτιά μας κάθε λίγο και ευλόγως δίνουν στη φετινή εαρινή εξεταστική τον τίτλο της πιο fail ever.

Έτσι, ύστερα από την καταγγελία φοιτητών του ΔΙΠΑΕ, μια νέα ομάδα φοιτητών, του ΕΜΠ αυτή τη φορά, παίρνει σειρά και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός καθηγητή κατά τη διάρκεια της online εξέτασης. 

Η εν λόγω καταγγελία αναρτήθηκε στη σελίδα foititikoskosmos.gr και αναφέρει τον άσχημο και επιτακτικό τρόπο με τον οποίο μιλούσε ο διδάσκων στους φοιτητές του, όταν οι δεύτεροι επισήμαιναν ένα πρόβλημα στην κατάθεση των απαντήσεων την ώρα της εξέτασης του μαθήματος «Ενεργειακή Οικονομία» και ζητούσαν την επίλυσή του. Η απάντηση του καθηγητή, πέραν από καθόλου βοηθητική, συνοδευόταν επίσης από απαράδεκτο τόνο και ύφος, το οποίο παρέπεμπε περισσότερο σε λοχαγό του στρατού παρά σε καθηγητή πανεπιστημίου, όπως δήλωσαν οι φοιτητές. 

Μάλιστα, και για του λόγου το αληθές, υπάρχει βίντεο με τα όσα καταγγέλλονται, όπου ο διδάσκων ακούγεται να λέει «Τελείωσε, τελείωσε το διαγώνισμα κλείνω την σύνδεση» και ένας φοιτητής να απαντάει στο αυστηρό του ύφος «Ηρεμία, ηρεμία». Σε εκείνο το σημείο είναι που… άναψαν τα λαμπάκια του καθηγητή και απάντησε λέγοντας «Άσε την ηρεμία σε παρακαλώ, και μη μιλάτε, κάνεις τον έξυπνο. Άκου ηρεμία θα απαντήσεις, να σέβεσαι τον καθηγητή σου. Άι να χαθείς από εκεί».

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι φοιτητές είχαν ξεκινήσει ήδη από τη διαδικασία της ταυτοποίησης, με την απάντηση του καθηγητή σε άτομο που είχε αυτό το θέμα, να είναι: «Δεν μπορείς να ταυτοποιηθείς, δεν μπορείς να δώσεις μάθημα, πρέπει να βγεις από την εξέταση, επόμενος»

Τέλος, όπως αναφέρουν ακόμη, ο ίδιος καθηγητής είχε καθυστερήσει πολύ να κάνει γνωστό τον τρόπο εξέτασης, τον οποίο αποφάσισε να ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια δεν απαντούσε καν στα e-mail. Γενικότερα, δεν είχε πολλή όρεξη να κάνει τη δουλειά του, αφού καταγγέλλουν επίσης πως μετά το πέρας των διαλέξεων εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες και επανεμφανίστηκε για την εξέταση

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET