ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ ρίχνουν μολότοφ με καταπέλτη στην αστυνομία, γίνονται κι αλλού αυτά τελικά!

Φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ έφτιαξαν καταπέλτη για να πετάνε μολότοφ στους αστυνομικούς. Ευκαιρία για τους Έλληνες φοιτητές να γίνουν και αυτοί δημιουργικοί.

Δαμιανός Σανταλίδης

14 Νοεμβρίου, 2019

Κι εμείς εδώ, ακόμα παλεύουμε με τον old-fashioned τρόπο…

Οι Κινέζοι για μία ακόμη φορά, κατάφεραν να μας αποδείξουν πόσο μπροστά είναι. Όχι ότι πρέπει να τους μιμηθούμε και στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αλλά το καπέλο… τους το βγάζουμε!

Στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ που λέτε, οι φοιτητές αποφάσισαν να γυρίσουν λίγο πίσω τον χρόνο, κάπου στον Μεσαίωνα ας πούμε, δημιουργώντας έναν ξύλινο καταπέλτη από έδρανα, θρανία, καρέκλες, ακόμη και από (ναι κι όμως!) ομπρέλες… Ο λόγος; Για να εκτοξεύουν καλύτερα στις αστυνομικές δυνάμεις ό,τι αντικείμενο βρουν μπροστά τους, μεταξύ αυτών ΚΑΙ μολότοφ!

Προφανώς δε θέλουν να πιάνεται το χεράκι τους, ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε; 

Η ευρηματικότητα των Κινέζων συναδέλφων μάλιστα, δε σταματά εκεί, αφού ορισμένοι από τους φοιτητές στην προσπάθειά τους να πρωτοτυπήσουν, σημάδευαν τους αστυνομικούς με τόξα και με βέλη. Κάπως έτσι, αντιστάθηκαν σθεναρά στην επίθεση των Αρχών με καπνογόνα και πλαστικές σφαίρες.

Γνώριμα σκηνικά για εμάς πάντως, με εξαίρεση ίσως τους τοξοβόλους που – ακόμη τουλάχιστον – δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα δικά μας Πανεπιστήμια.

Γενικότερα κι όσον αφορά την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει πολύ από Ελλάδα. Ίσως σε ακόμη πιο έντονη μορφή, αφού ο «πόλεμος» μεταξύ διαδηλωτών κι αστυνομίας διαρκεί περισσότερους από 6 μήνες εκεί. Τη στιγμή που οι Αρχές δηλώνουν χαρακτηριστικά: Το Πανεπιστήμιο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα «εργοστάσιο όπλων»!

Προειδοποιούν μάλιστα, για ακόμη πιο σκληρά μέτρα, απειλώντας με εφόδους στο Πανεπιστήμιο με απώτερο σκοπό την κατάσχεση κάθε είδους «όπλων» που μπορεί να έχουν κρύψει και κατασκευάσει οι φοιτητές της πόλης.

Κι όλα αυτά, ενώ 8.543 χιλιόμετρα μακριά, στην όμορφη Αθήνα μας που τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις αποτελούν κι εδώ καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, βγαίνει η κ. Μιχαηλίδου να δηλώσει ότι: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας!», αναφερόμενη στα ευρήματα των προηγούμενων ημερών στο ΟΠΑ, έπειτα από έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πόσο Drama Queen αυτοί οι πολιτικοί μας, ρε φίλε; Μα ο «στρατός της Συρίας»;

Υ.Γ.1 Ευχή όλων να σταματήσουν – άμεσα – οι συγκρούσεις μεταξύ πολιτών κι αστυνομίας, τόσο στην Κίνα, όσο και στη χώρα μας και παντού!

Υ.Γ.2 Ας ευχηθούμε να μην παίρνουν ιδέες και οι δικοί μας φοιτητές και τους δούμε αύριο – μεθαύριο να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου με κάνα κριό.

Υ.Γ.3 Δυστυχώς η δήλωση της κας Μιχαηλίδου δεν ήταν η μόνη άστοχη των ημερών. Διότι ακούσαμε και το άλλο απίστευτο, από βουλευτή της αντιπολίτευσης αυτήν τη φορά, ο οποίος δήλωσε για τα κράνη που βρέθηκαν στο ΟΠΑ με απόλυτη σοβαρότητα ότι «Οι φοιτητές τα είχαν για να προστατεύονται». Πάμε καλά γενικά…ναι

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Δικαίωση για την Έλενα Κρεμλίδου σε υπόθεση revenge porn: «Κορίτσια να μιλάτε!»

ΕΛΛΑΔΑ

Θετικό το αλκοτέστ της Κυβέλης στο τροχαίο δυστύχημα – Αντιμέτωπη με κάθειρξη πολλών ετών!

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός Youtuber πιάστηκε να έχει στην κατοχή του 90 ροζ βίντεο από συνευρέσεις του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET