ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές μιλούν για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και οι μαρτυρίες τους μας φρίκαραν αρκετά!

Η κομπίνα που είχε στήσει χρόνια τώρα ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών και οι δύο συνεργάτές του, φαίνεται να ήταν ένα κοινό μυστικό μεταξύ των φοιτητών, οι οποίοι αρνούνταν να μιλήσουν επειδή φοβόντουσαν μη τυχόν και δεν περάσουν ποτέ το μάθημά του ή βρουν τον μπελά τους. Γιατί εδώ που τα λέμε, αν κάποιος φοιτητής […]

Neopolis Team

3 Οκτωβρίου, 2018

Η κομπίνα που είχε στήσει χρόνια τώρα ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών και οι δύο συνεργάτές του, φαίνεται να ήταν ένα κοινό μυστικό μεταξύ των φοιτητών, οι οποίοι αρνούνταν να μιλήσουν επειδή φοβόντουσαν μη τυχόν και δεν περάσουν ποτέ το μάθημά του ή βρουν τον μπελά τους.

Γιατί εδώ που τα λέμε, αν κάποιος φοιτητής απευθυνόταν στην Πρυτανεία της σχολής χωρίς αποδείξεις, το σίγουρο είναι πως εκείνος θα την πλήρωνε. Ο καθηγητής είναι πρόσωπο περιωπής, δεν το αγγίζουμε.

Το ευτυχές γεγονός είναι πως όλη αυτή η δράση του καθηγητή τελείωσε, το δυστυχές είναι πως έβαλε πολλά χρήματα στη τσεπούλα του από τους φοιτητές, ενώ είχε και ερωτικές συνευρέσεις με φοιτήτριες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ζητούσε 250 ευρώ για κάθε μάθημα προκειμένου να βάλει βαθμό.

«Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας φοιτητής.

Αυτό δεν ίσχυε όμως και για τις φοιτήτριες, από τις οποίες ζητούσε ερωτικά βράδια μαζί τους.

«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1.

Ανάλογα με την περίπτωση του κάθε φοιτητή, ο -ας πούμε- καθηγητής είχε και άλλο αντάλλαγμα. Έτσι εκτός από τα παραπάνω, υπήρχαν και οι περιπτώσεις που ορισμένους τους έστελνε πακέτο στους δύο ιδιοκτήτες φροντιστήριου για να μπορέσουν να ανεβάσουν τον βαθμό τους, ή κάποιους άλλους τους έβαζε να κάνουν πρακτική άσκηση χωρίς αμοιβή.

Το 2015 πήγε να γίνει ένας μικρός ντόρος, αλλά τελικά τη γλίτωσε με επίπληξη, αφού τα στόματα των φοιτητών παρέμειναν κλειστά.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ, Νίκος Τζιούτζιος, δήλωσε:

«Είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένας φοιτητής στο ΤΕΙ το γνωρίζει. Έχουμε κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά όποτε καλούνταν ο μάρτυρας, εξαφανιζόταν. Σε αυτό το τμήμα όταν μπαίνεις έχεις 7 μαθήματα των 250 ευρώ, που αν δεν τα δώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πτυχίο».

Ο καθηγητής και οι συνεργάτες του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET