ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Παν. Πατρών: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε το εξάμηνο»!

Εξαιτίας κατάληψης του παλιού τμήματος.

Neopolis Team

9 Ιανουαρίου, 2020

Οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο, κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποιούν φοιτητές του παλιού –που πλέον έχει καταργηθεί– τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους. Αναφορικά με την επιστολή που έστειλαν οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού στην Πρυτανεία και το Υπουργείο Παιδείας για να εξηγήσουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και την απογοήτευση που τους έχει προκαλέσει, δηλώνουν πως στο τμήμα τους που ιδρύθηκε από τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας, έχουν παγώσει τα μαθήματα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μπει φρένο στις σπουδές τους.

Την ευθύνη έχουν οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ, που είδαν το τμήμα τους να καταργείται μετά τη συγχώνευση γι’αυτό και πραγματοποιούν κατάληψη προκειμένου να επαναιδρυθεί.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Σας στέλνουμε την συγκεκριμένη επιστολή με στόχο:

I. Να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ταυτόχρονη λειτουργία του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο και του καταργηθέντος τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ).

II. Να σας καλέσουμε να παρέμβετε ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που θα σας παρουσιάσουμε.

III. Να σας καταθέσουμε την άποψή μας, για την ιδέα που ακούστηκε από την πρύτανη κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και αντιπρύτανη κ. Νίκο Καραμάνο 4/12/2019 στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, για δημιουργία τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού και Ψηφιακού Πολιτισμού

Έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή μας στις πανελλήνιες εξετάσεις τον Μάιο του 2019, επιλέξαμε με μεγάλη χαρά να σπουδάσουμε στο νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Το τμήμα ιδρύθηκε με τον νόμο Γαβρόγλου, έπειτα από την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στην συνέχιση των σπουδών μας, καθώς οι φοιτητές του τΔΠΠΝΤ πραγματοποιούν κατάληψη με στόχο την επανίδρυσή του τμήματος τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα στο τμήμα Ιστορικό – Αρχαιολογικό από τις 20/11/2019, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου και παγώνοντας αδίκως τις σπουδές μας.

· Καλούμε, όπως και οι καθηγητές του τμήματός μας στο πρόσφατο ψήφισμα στις 21/12/2019, την Πρυτανεία και την Πολιτεία να δώσουν άμεσα τις βέλτιστες δυνατές λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει έτσι ώστε να επιστρέψουμε άμεσα στα μαθήματά μας.

· Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν επιθυμούμε την μετατροπή του τμήματός μας, Ιστορίας – Αρχαιολογίας σε Ιστορικό Αρχαιολογικό και Ψηφιακός Πολιτισμός αλλά επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας στο τμήμα στο οποίο με συναίσθηση επιλέξαμε να σπουδάσουμε».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET