ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές είχαν την ιδέα να ψήσουν λουκάνικα σε δάσος, κατέκαψαν 10.000 στρέμματα!

Δύο Ιταλοί φοιτητές είπαν να το κάψουν κυριολεκτικά για τον ερχομό του νέου έτους, κάνοντας μπάρμπεκιου σε έναν κήπο κοντά στη λίμνη Κόμο, στη βόρεια Ιταλία. Το γλέντι δεν πήγε όπως ακριβώς το περίμεναν, με τις μπριζόλες και τα λουκάνικα να μην είναι τα μόνα που… ψήθηκαν. Μαζί με αυτά κάηκαν 10.000 στρέμματα δάσους, περιουσίες, […]

Neopolis Team

18 Απριλίου, 2019

Δύο Ιταλοί φοιτητές είπαν να το κάψουν κυριολεκτικά για τον ερχομό του νέου έτους, κάνοντας μπάρμπεκιου σε έναν κήπο κοντά στη λίμνη Κόμο, στη βόρεια Ιταλία. Το γλέντι δεν πήγε όπως ακριβώς το περίμεναν, με τις μπριζόλες και τα λουκάνικα να μην είναι τα μόνα που… ψήθηκαν.

Μαζί με αυτά κάηκαν 10.000 στρέμματα δάσους, περιουσίες, ενώ επίσης τραγικό θάνατο βρήκαν και πολλά ζώα, ανάμεσά τους και άλογα. 

Η φωτιά προκλήθηκε από σπίθες από το μπάρμπεκιου που επιχείρησαν να κάνουν οι Alessio Molteni, 22, και Daniele Borghi, 22, οι οποίοι δήλωσαν «βαθύτατα λυπημένοι» για τα αποτελέσματα που είχε το εγχείρημά τους.

«Με το που ξέσπασε η φωτιά καλέσαμε αμέσως την πυροσβεστική, ενώ τρέξαμε προς τις φλόγες, προσπαθώντας να τις σβήσουμε.», λέει ο ένας εξ αυτών, o Molteni.

Ωστόσο, παρά τις βαθύτατες συγνώμες και τους απολογισμούς, οι δυο τους ισχυρίζονται ότι αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο, καθώς, όπως λένε, το μεγάλο κακό δεν προήλθε από τους ίδιους, αλλά από κάποια άλλη πηγή. Οι αρχές από την άλλη, διαπίστωσαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την αυλή του σπιτιού που βρίσκονταν οι φοιτητές, και συγκεκριμένα από τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ξηρές συνθήκες που επικρατούσαν.

Βέβαια, δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τα παιδιά που πάνε να βγάλουν την ουρίτσα τους απ’ έξω, καθώς όταν σου χρεώνουν πρόστιμο 27 εκατ. ευρώ (!!!!), κάπως προσπαθείς να γλιτώσεις το τομάρι σου.

Η δικηγόρος τού Molteni, Ivana Anomali, μιλώντας για το υπέρογκο αυτό ποσό, είπε χαρακτηριστικά ότι δε βγάζει κανένα νόημα, καθώς οι δύο φοιτητές δε θα ήταν ποτέ σε θέση να το πληρώσουν.

Ποιο το νόημα να επιβάλλεις κύρωση ύψους 13,5 εκατ. ευρώ για τον καθένα, γνωρίζοντας ότι τα δύο παιδιά, που είναι ακόμη φοιτητές, δεν μπορούν να την πληρώσουν;

Το ποσό ωστόσο προέκυψε μέσα από υπολογισμούς που έκανε η πυροσβεστική για το μέγεθος της γης που κάηκε και την αξία της ανά τετραγωνικό μέτρο. 

Γενικότερα, η επαφή φοιτητών με τη μαγειρική -είτε αυτή είναι στην κουζίνα είτε κάπου στη φύση- μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, οπότε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, ας προτιμήσουμε τα ντελίβερι και τα ταπεράκια της μαμάς. Μια χαρά το γεμίζουν το στομαχάκι κι αυτά!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET