ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατάληψη σε Τμήματα του ΕΚΠΑ | Κλειστή η Φιλοσοφική Σχολή!

Έκπληκτοι έμειναν όσοι φοιτητές, διοικητικοί και διδάσκοντες πήγαν σήμερα το πρωί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, καθώς βρήκαν τις πόρτες του Ιδρύματος κλειστές με μερίδα φοιτητών να έχουν προχωρήσει σε «κατάληψη» της σχολής. Και βάζουμε εισαγωγικά, διότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για κατάληψη από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος. Παρόμοια είναι και η […]

Neopolis Team

5 Νοεμβρίου, 2015

Έκπληκτοι έμειναν όσοι φοιτητές, διοικητικοί και διδάσκοντες πήγαν σήμερα το πρωί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, καθώς βρήκαν τις πόρτες του Ιδρύματος κλειστές με μερίδα φοιτητών να έχουν προχωρήσει σε «κατάληψη» της σχολής. Και βάζουμε εισαγωγικά, διότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για κατάληψη από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Χαρακτηριστικά, στο τμήμα Μαθηματικών διδάσκει μονάχα ένας καθηγητής αυτή τη στιγμή καθώς οι υπόλοιποι έχουν σταματήσει τις διαλέξεις τους μετά από πίεση μερίδας φοιτητών που επιθυμούν την κατάληψη του τμήματος. Βέβαια, αν κάποιος θέλει να εισέλθει στους χώρους του τμήματος δεν τον εμποδίζει κάποιος, γεγονός που κάνει την κατάσταση λιγότερο ξεκάθαρη για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες.

Στα social media πάντως, επικρατεί αναβρασμός αφού είναι πολλοί οι φοιτητές που διαμαρτύρονται πως η κατάληψη είναι …ετσιθελική, χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης μιας και δεν υπήρξε απαρτία στη διαδικασία. Στον αντίποδα, το επιχείρημα είναι πως δεν μπορούν να διαμαρτύρονται εκείνοι οι οποίοι αγνοούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν παρευρίσκονται ποτέ στις συνελεύσεις και τις ψηφοφορίες.

* Κατάληψη και στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωστών

Υπενθυμίζουμε επίσης, πως αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη φοιτητική συγκέντρωση στα Προπύλαια τη στιγμή που ανάλογες κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σε 8 ακόμη πόλεις της χώρας.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα έχετε συνεχή ενημέρωση για οτιδήποτε νεότερο. Εννοείται πως αν θέλετε να μοιραστείτε οποιαδήποτε πληροφορία με το κοινό μας, επικοινωνείτε μαζί μας με email ή τη σελίδα μας στο Facebook.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ, για τις καταλήψεις που γίνονται από Φοιτητές!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET