ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατάληψη σε Τμήματα του ΕΚΠΑ | Κλειστή η Φιλοσοφική Σχολή!

Έκπληκτοι έμειναν όσοι φοιτητές, διοικητικοί και διδάσκοντες πήγαν σήμερα το πρωί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, καθώς βρήκαν τις πόρτες του Ιδρύματος κλειστές με μερίδα φοιτητών να έχουν προχωρήσει σε «κατάληψη» της σχολής. Και βάζουμε εισαγωγικά, διότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για κατάληψη από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος. Παρόμοια είναι και η […]

Neopolis Team

5 Νοεμβρίου, 2015

Έκπληκτοι έμειναν όσοι φοιτητές, διοικητικοί και διδάσκοντες πήγαν σήμερα το πρωί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, καθώς βρήκαν τις πόρτες του Ιδρύματος κλειστές με μερίδα φοιτητών να έχουν προχωρήσει σε «κατάληψη» της σχολής. Και βάζουμε εισαγωγικά, διότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για κατάληψη από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Χαρακτηριστικά, στο τμήμα Μαθηματικών διδάσκει μονάχα ένας καθηγητής αυτή τη στιγμή καθώς οι υπόλοιποι έχουν σταματήσει τις διαλέξεις τους μετά από πίεση μερίδας φοιτητών που επιθυμούν την κατάληψη του τμήματος. Βέβαια, αν κάποιος θέλει να εισέλθει στους χώρους του τμήματος δεν τον εμποδίζει κάποιος, γεγονός που κάνει την κατάσταση λιγότερο ξεκάθαρη για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες.

Στα social media πάντως, επικρατεί αναβρασμός αφού είναι πολλοί οι φοιτητές που διαμαρτύρονται πως η κατάληψη είναι …ετσιθελική, χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης μιας και δεν υπήρξε απαρτία στη διαδικασία. Στον αντίποδα, το επιχείρημα είναι πως δεν μπορούν να διαμαρτύρονται εκείνοι οι οποίοι αγνοούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν παρευρίσκονται ποτέ στις συνελεύσεις και τις ψηφοφορίες.

* Κατάληψη και στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωστών

Υπενθυμίζουμε επίσης, πως αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη φοιτητική συγκέντρωση στα Προπύλαια τη στιγμή που ανάλογες κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σε 8 ακόμη πόλεις της χώρας.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα έχετε συνεχή ενημέρωση για οτιδήποτε νεότερο. Εννοείται πως αν θέλετε να μοιραστείτε οποιαδήποτε πληροφορία με το κοινό μας, επικοινωνείτε μαζί μας με email ή τη σελίδα μας στο Facebook.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ, για τις καταλήψεις που γίνονται από Φοιτητές!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Μετά το πτυχίο στη Νομική, το ChatGPT κατάφερε να πάρει και άδεια γιατρού!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET