10 φιλιά που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία προκαλώντας τις αντιδράσεις του κόσμου!


To φιλί είναι μια άκρως φυσιολογική πράξη, που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας όχι μόνο σε ερωτικής φύσεως σχέσεις, αλλά και σε φιλικές και οικογενειακές. Η συγκεκριμένη λοιπόν ένδειξη αγάπης έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς καλλιτέχνες και όχι μόνο, προκειμένου να τραβήξουν τα βλέμματα άλλες φορές για καλό σκοπό κι άλλες μάλλον για κακό.

Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια μας έχουν δει πολλά και διάφορα σόκιν φιλιά σε ταινίες, σειρές, επάνω στην σκηνή, μετά την επιστροφή από το φεγγάρι, ακόμα και μεταξύ κομμουνιστών, τα οποία προφανώς και θα θυμόμαστε για πάντα.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα φιλιά, που θα μείνουν για πάντα στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας - εντάξει ίσως λίγο υπερβολικό, αλλά εμείς να είμαστε καλά:

#1 Το τρυφερό φιλί του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι (1969)

O Neil Armstrong έδωσε ένα τρυφερό φιλί στους γιους του, ενώ βρισκόταν σε καραντίνα λίγο καιρό αφότου επέστρεψε από το φεγγάρι.


#2 To «αδελφικό» φιλί των κομμουνιστών (1979)

Το συγκεκριμένο φιλί έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου και ήταν μεταξύ του Γερμανού πολιτικού Erick Honecker και του αρχηγού της Σοβιετικής Ένωσης, Leonid Brezhev. Η συγκεκριμένη κίνηση ήθελε να δείξει ότι η αγάπη κατακτάει τα πάντα.


#3 Το πρώτο φιλί της Rachel του Ross (1995)

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα να δουν επιτέλους το πρώτο φιλί μεταξύ της Rachel και του Ross. Εν τέλει στο επεισόδιο "The One Where Ross Finds Out", η επιθυμία των θεατών έγινε πραγματικότητα, αφού επιτέλους φιλήθηκαν.


#4 To ρομαντικό φιλί κατά τη διάρκεια του «Jack I'm Flying» (1997)

Μπορεί η Rose να μην έκανε χώρο στο Jack να ανέβει κι αυτός μαζί της στη σανίδα και να τον άφησε να πάει σαν το σκυλί στ' αμπέλι, όμως μερικά λεπτά πριν «Πέταγε» και του έδινε φιλάκια ρουφηχτά. Αα ρε Jack, άδικα έφυγες!


#5 Το ανάποδο φιλί του Spiderman (2002)

Είναι αλήθεια πως έχουν κυκλοφορήσει αρκετές ταινίες Spiderman, αλλά η σκηνή που μας έχει χαραχθεί στο μυαλό όπως καμία άλλη, είναι εκείνη με το ανάποδο φιλί μεταξύ του Toby Maguire και της Kristen Dust. Σε μια συνέντευξη του, ο Toby είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έμπαινε συνέχεια νερό στη μύτη μου από τη βροχή που έπεφτε. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πάλευα να πάρω ανάσα δίπλα από το στόμα της Kristen.»


#6 Τα απανωτά φιλιά μεταξύ Μadonna, Britney και Christina (2003)

Η εμφάνιση αυτή έχει μείνει στην ιστορία των MTV Video Music Awards, για όχι και τον πιο φυσιολογικό λόγο... Κανείς δε θυμάται την ερμηνεία, ούτε την εμφάνιση των τριών κυρίων, παρά μόνο τα απανωτά φιλιά μεταξύ της Madonna και της Britney και στη συνέχεια μεταξύ της Madonna και της Christina Aguilera, που άφησε άφωνο πλήθος κόσμου. Οι πιο συντηρητικοί κατέκριναν τη συγκεκριμένη πράξη, υπάρχουν όμως και πολλοί που πιστεύουν ότι η Madonna το έκανε για να τραβήξει την προσοχή.


#7 Το φιλί αλά Notebook μεταξύ Ryan Gosling και Rachel McAdams (2005)

Ξεκάθαρα η αγαπημένη σκηνή όλων από το The Notebook, δεν είναι άλλη από το παθιασμένο φιλί των Gosling και McAdams στη βροχή. Οι πρωταγωνιστές λοιπόν βραβεύτηκαν για το συγκεκριμένο στα MTV Movie Awards το 2005 και έτσι είπαν να επαναλάβουν την σκηνή, αυτή τη φορά live μπροστά στα μάτια του ανυποψίαστου κόσμου, με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται ένα βήμα πριν ...το εγκεφαλικό!


#8 Το απρόβλεπτο φιλί μεταξύ Robert Pattinson και Taylor Lautner (2011)

Μπορεί στην τριλογία του Twilight να μην είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, αυτό όμως δεν ισχύει και στην πραγματική ζωή. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το εντελώς απρόσμενο φιλί που έδωσε ο Robert στον Taylor κατά τη διάρκεια των MTV Movie Awards του 2011. Οι φανς λογικά λιποθύμησαν μόλις είδαν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο!


#9 Το άκρως βασιλικό φιλί (2011)

Ο γάμος μεταξύ του Πρίγκιπα William και της Kate, ήταν ίσως το πιο δημοφιλές γεγονός της συγκεκριμένης χρονιάς. Τηλεοπτικά συνεργεία είχαν ταξιδέψει απ' όλο τον κόσμο προκειμένου να καλύψουν αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός. Βέβαια η στιγμή που περίμεναν όλοι ήταν εκείνη του φιλιού τους στο μπαλκόνι. Εμ δεν είναι και λίγο, 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι να παρακολουθούν αυτό το φιλί.


#10 To εμετικό φιλί στον ίσως πιο μισητό άνθρωπο στον πλανήτη (2016)

Προς μεγάλη έκπληξη αλλά και απογοήτευση όλων, ο Donald Trump εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ και από τότε έχει γίνει ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους του πλανήτη (όχι ότι πριν δεν ήταν δηλαδή). Έτσι και το φιλί που του έδωσε η Μελάνια, δεν είχε την καλύτερη αποδοχή. Αντιθέτως προκάλεσε κύματα μεγαλύτερης αντιπάθειας και μίσους προς το πρόσωπό του.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Μιχάλης Σταυρινός