ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι φάσεις που περνάς όταν έχεις κοπεί άπειρες φορές στο ίδιο μάθημα!

Τα αποτελέσματα της εξεταστικής έχουν πλέον ανακοινωθεί για τα περισσότερα μαθήματα και εσύ νιώθεις την πίεση και το άγχος να έρχονται απειλητικά κατά πάνω σου. Δεν τρελαίνεσαι βέβαια το ίδιο για όλα. Αυτό που ταλαιπωρεί την ψυχούλα σου περισσότερο είναι αν πέρασες εκείνο το μάθημα που έδωσες για… 5η φορά; Έχεις χάσει και το μέτρημα […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

7 Μαρτίου, 2018

Τα αποτελέσματα της εξεταστικής έχουν πλέον ανακοινωθεί για τα περισσότερα μαθήματα και εσύ νιώθεις την πίεση και το άγχος να έρχονται απειλητικά κατά πάνω σου. Δεν τρελαίνεσαι βέβαια το ίδιο για όλα. Αυτό που ταλαιπωρεί την ψυχούλα σου περισσότερο είναι αν πέρασες εκείνο το μάθημα που έδωσες για… 5η φορά; Έχεις χάσει και το μέτρημα πια…

Έχεις βαρεθεί να κόβεσαι συνέχεια με 3 και με 4, την στιγμή μάλιστα που περίμενες τουλάχιστον ένα 6 βρε αδερφέ. Και στο κάτω κάτω, πόσες φορές να διαβάσεις το ίδιο μάθημα και πόσες εργασίες να κάνεις πια; Φτάνεις στο σημείο να σκέφτεσαι «Ε δε γίνεται, έχει κάτι προσωπικό μαζί μου ο καθηγητής»!

Ας αφήσουμε όμως τα πολλά κι ας επικεντρωθούμε καλύτερα στο θέμα μας. Με άλλα λόγια στην ψυχολογική σου κατάρρευση, όταν αντικρίζεις πως ΚΟΠΗΚΕΣ στο ΙΔΙΟ μάθημα για πολλοστή φορά!

Μέσα σου νιώθεις να βράζεις και μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο να αποδεχτείς την κατάσταση όπως έχει, πίστεψε με περνάς από πολλές φάσεις.

Κάτι σου λέει αυτό έτσι; Ναι, κι όμως, οι φάσεις αυτές είναι ανάλογες με εκείνες που περνάς μετά από έναν επίπονο χωρισμό.

Ποια είναι όμως εκείνα τα στάδια που βιώνει κάθε φοιτητής όταν έχει κοπεί άπειρες φορές στο ίδιο μάθημα; Ιδού:

#1 Σοκ

Όταν ανοίγεις την πλατφόρμα της σχολής σου και βλέπεις για ακόμη μία φορά κοκκινισμένο το ίδιο μάθημα, παθαίνεις ένα σοκ η αλήθεια είναι. Κοιτάς και ξανακοιτάς, για να καταλάβεις αν είναι αλήθεια αυτό που (ξανά) ζεις. Επειδή όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και το μάθημα συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα με τα χρωστούμενα, καλύτερα να το αποδεχτείς, γιατί δεν πρόκειται να το αλλάξεις με το σοκαρισμένο σου βλέμμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φανείς δυνατός/ή, να δείξεις χαρακτήρα. Και αν αναρωτιέσαι τι σχέση έχει όλο αυτό με τον χωρισμό, τότε σκέψου απλά ότι όπως ακριβώς σε ένα χωρισμό, έτσι κι εδώ, έχουμε να κάνουμε με μια μονόπλευρη απόφαση: Εσένα σε ρώτησε για να σε κόψει;;

#2 Άρνηση

Το δεύτερο στάδιο από την άλλη, έχει να κάνει με την άρνηση. Σου είναι αδύνατο να δεχθείς πως αυτός ο άνθρωπος τόλμησε να αμφισβητήσει και πάλι τον κόπο σου, την προσπάθειά σου, την κριτική σου και συγγραφική σου ικανότητα! Ε δεν το δέχομαι βρε άνθρωπε! Άμα έχεις κάτι μαζί μου, να έρθεις να μου το πεις στα ίσια! Εγώ μια χαρά την έκανα τη δουλειά μου. Κάτι τέτοια δε λες και μετά από έναν χωρισμό; Είδες; Εκεί ήθελα να καταλήξω.

#3 Θυμός

Νιώθεις έναν αστείρευτο θυμό να σε κατακλύζει! Επειδή δεν κατάφερες να κερδίσεις τίποτα από αυτή τη σχέση. Επειδή δε σε εκτίμησε ποτέ αυτός ο άνθρωπος και το μόνο που έκανε ήταν να σε μειώνει. Ποιος νομίζει ότι είναι; Εσύ αφοσιώθηκες τόσο πολύ σε όλο αυτό! Και σημειώσεις κράτησες και εργασία έκανες και διάβασμα έριξες. Και γιατί όλα αυτά; Για το απόλυτο τίποτα! Μπορεί να πει κανείς ότι υπερβάλλεις, αλλά εσύ έτσι νιώθεις…

#4 Έντονη θλίψη

Όταν πια ηρεμείς λίγο και αναλογίζεσαι την κατάσταση, το μόνο που καταφέρνεις να νιώσεις είναι θλίψη. Ή μαύρη κατάθλιψη καλύτερα. Πενθείς για το χαμένο μάθημα, τον χαμένο χρόνο, την χαμένη προσπάθεια. Φοβάσαι πως δεν θα πάρεις ποτέ το πτυχίο σου, εξαιτίας ενός μαθήματος! Κουράστηκες όμως πια να χτυπιέσαι και να ωρύεσαι. Προτιμάς να κουκουλωθείς και να κλάψεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Εγώ όμως προτείνω να βγεις, να ξεσπάσεις, να δεις πως η ζωή δεν τελειώνει σε ένα…μάθημα.

#5 Διαπραγμάτευση

Εδώ είναι που υψώνεις ανάστημα και παίρνεις την δύσκολη απόφαση. Μάλιστα, θα πας να συζητήσεις το θέμα του βαθμού με τον καθηγητή σου. Να ζητήσεις εξηγήσεις ρε παιδί μου. Τι συνεχίζεις να κάνεις λάθος; Και γιατί συνεχίζει αυτός να είναι τόσο ΣΚΛΗΡΟΣ; Δείξε πως είσαι σίγουρος/η για τον εαυτό σου και για το γραπτό σου κι ίσως τελικά να τον πείσεις κι εκείνον. Χτύπα τον στο συναίσθημα άμα χρειαστεί!

#6 Αποδοχή

Να που φτάσαμε και στο τελευταίο στάδιο. Εκείνο της αποδοχής, όπου μαζεύεις σιγά σιγά τα κομμάτια σου, ηρεμείς τον εαυτό σου και συνειδητοποιείς πως ίσως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Μια νέα εξεταστική ξεδιπλώνεται μπροστά σου κι ίσως τελικά είναι της μοίρας γραφτό αυτό το μάθημα να το περάσεις με 10, γι’ αυτό σε ταλαιπωρεί τόσο καιρό!

Πάντως καλού κακού κάνε κανένα τάμα στην Τήνο κι ευχήσου για λίγη περισσότερη τύχη τον Σεπτέμβρη!

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET