ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Τα «φανάρια εδάφους» είναι ό,τι πιο γαμάτο high-tech είδαμε σήμερα!

Καλώς ή κακώς, η καθημερινότητα των νέων στην εποχή μας έχει εξελιχθεί έτσι, που βρισκόμαστε όλη μέρα πάνω από μία οθόνη. Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι με το κινητό στο χέρι, εργαζόμαστε ρίχνοντας κρυφές ματιές στα μηνύματά μας, περπατάμε στον δρόμο πλήρως απορροφημένοι από αυτά που διαβάζουμε και πάει λέγοντας… Αυτό το τελευταίο ωστόσο, είναι ίσως και […]

Neopolis Team

25 Φεβρουαρίου, 2018

Καλώς ή κακώς, η καθημερινότητα των νέων στην εποχή μας έχει εξελιχθεί έτσι, που βρισκόμαστε όλη μέρα πάνω από μία οθόνη. Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι με το κινητό στο χέρι, εργαζόμαστε ρίχνοντας κρυφές ματιές στα μηνύματά μας, περπατάμε στον δρόμο πλήρως απορροφημένοι από αυτά που διαβάζουμε και πάει λέγοντας…

Αυτό το τελευταίο ωστόσο, είναι ίσως και το πιο επικίνδυνο. Κι αυτό διότι λόγω αυτής μας της συνήθειας, προκαλούνται χιλιάδες ατυχήματα ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλούς τραυματίες, ενίοτε και νεκρούς.

Να όμως, που στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Μποντγκράβεν, οι Τοπικές Αρχές βρήκαν τη λύση. Και δεν είναι άλλη από τους φανάρια εδάφους!

Οι σηματοδότες αυτοί, είναι στην ουσία led-οταίνιες τοποθετημένες στο έδαφος και προγραμματισμένες να παίρνουν το χρώμα των κανονικών φαναριών που υπάρχουν στις διαβάσεις. Έτσι, ακόμα και οι περαστικοί που είναι πλήρως απορροφημένοι από την πλοήγησή τους στο smartphone, βλέπουν πολύ πιο εύκολα το «κόκκινο» φανάρι με αποτέλεσμα να σταματούν εγκαίρως, αποφεύγοντας έτσι άτυχες καταστάσεις.

Τη λειτουργία του μηχανισμού έχει αναλάβει μία τοπική εταιρεία, η οποία φιλοδοξεί την παροχή της υπηρεσίας και σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας και γιατί όχι, και σε πόλεις του εξωτερικού. Λέτε να δούμε κάτι τέτοιο και στα μέρη μας; Μακάρι… Μέχρι τότε βέβαια, ας αρκεστούμε στο βιντεάκι που ακολουθεί:

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET