BINGE WATCHING

To ‘Extraordinary’ του Disney+ είναι για όλους εμάς που περνάμε την κρισάρα των 20s!

Αν ψάχνεσαι να ταυτιστείς, εδώ σ' έχουμε!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

25 Ιανουαρίου, 2023

© Disney+

Η σωστή εξεταστική πέρα από διάβασμα, χρειάζεται και μια σειρά να σου κρατάει συντροφιά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στη watchlist σου. Όπως επίσης κυκλοφορούν και κάτι ωραία διαμαντάκια που μπορείς να τσεκάρεις.

Σε αυτά τα τελευταία πρόσθεσε το ‘Extraordinary’, τη νέα πρωτότυπη κωμική σειρά του Disney+, που κυκλοφόρησε σήμερα στην πλατφόρμα και με λίγα λόγια είναι ένας ύμνος για όλους εμάς τους ‘losers’ που περνάμε την κρίση των 20s. Τη γνωστή κρισάρα που νιώθεις ότι δεν ανήκεις πουθενά, πως καθυστερείς στα πάντα, δεν ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου και με ποιους να την περάσεις, γιατί πολύ απλά δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα τον εαυτό σου και τις δυνατότητές του.

Το ‘Extraordinary’ αγγίζει ένα θέμα βαθύ και περίπλοκο στην πραγματικότητα, αλλά το κάνει σε μια ατμόσφαιρα πιο fun και αλληγορική, αφού το «ασυνήθιστο» άτομο της ιστορίας είναι αυτό που δεν έχει υπερδυνάμεις. Που βγάζει απόλυτο νόημα αν το σκεφτείς. Σε έναν κόσμο όπου όλοι γύρω σου έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο, μια δεξιότητα ή ένα χόμπι που αγαπούν και είναι καλοί σε αυτό, νιώθεις σαν ένα ξένο σώμα ανάμεσά τους, σαν να σου λείπει η δική σου υπερδύναμη.

Η Jen μας νιώθει, γιατί η Jen συμπάσχει

Η πρωταγωνίστρια της σειράς των 8 επεισοδίων είναι αυτή που παίρνει τα side looks όταν αναγκάζεται να παραδεχτεί πως έχει φτάσει τα 25 κι ακόμα να βρει την ξεχωριστή της δύναμη που θα τη βοηθήσει να κάνει fit in στον κόσμο. Είναι κάτι αντίστοιχο με το να φτάνεις τα 25 στον αληθινό κόσμο και να λες πως δεν έχει βρει ακόμα αυτό το κάτι που αγαπάς και θες να ασχοληθείς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Έγκλημα να μην έχεις κάνει figure out στα πάντα μέχρι τότε… Το χειρότερο είναι ότι παίρνει τα ίδια βλέμματα κι από την οικογένειά της, που προτιμά να πει ψέματα σε τρίτους ότι η Jen (Máiréad Tyers) έχει υπερδύναμη, παρά να σταθεί περήφανα δίπλα της.

Πεπεισμένη ότι κάτι πάει λάθος μαζί της, η πρωταγωνίστρια παίρνει την κολλητή της Carrie (Sofia Oxenham) και πάνε σε μια εξειδικευμένη κλινική για να διορθώσει το «πρόβλημα». Τα παρατάει γρήγορα όμως, όταν ακούει το κόστος. Τότε ξεκινά τις δικές της προσπάθειες να αναδείξει τη δύναμή της, οι οποίες στέφονται με απόλυτη αποτυχία. Στο μεταξύ, θα δοκιμαστούν οι σχέσεις της με την οικογένειά της και με τους φίλους της, αφού όσο περισσότερο αφήνει το πρόβλημά της να την καθορίζει και ουσιαστικά το μετατρέπει σε στοιχείο της προσωπικότητάς της, τόσο πιο εγωιστικά συμπεριφέρεται. Ανέκαθεν βέβαια είχε το σύνδρομο της ‘attention whore’, πράγμα που κάνει την κολλητή της να συνειδητοποιεί ότι πάντα ζούσε στη σκιά της.

Στο ‘Extraordinary’ της Emma Moran, παρόλο που οι φυσιολογικοί άνθρωποι έχουν υπερδυνάμεις, θα βρεις πολλά κοινά με τον αληθινό κόσμο. Μπορεί κάποιος που κλείνει τα 18 να σηκώνει έναν καναπέ με το χέρι του για πλάκα, μα κατά τ’ άλλα είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής ενός 20άρη, των φιλικών, οικογενειακών και ερωτικών σχέσεων – που συνήθως δεν είναι ένα παραμυθένιο στόρι αλά ‘Notebook’, αλλά μια ρουτίνα στην οποία ενώ υπάρχει αγάπη, δεν τραβάει.

Η νέα σειρά του Disney+ είναι μια γρήγορη κωμωδία με τολμηρό χιούμορ, στιγμές ταύτισης και ένα καστ από πολλά ανερχόμενα ταλέντα με την πρωταγωνίστρια να ξεχωρίζει. Θα άλλαζαν πολλά αν στη θέση της Jen δεν έπαιζε η ταλαντούχα Máiréad Tyers!

Βρες το αποκλειστικά στο Disney+.

FUN ZONE

Μουσική

Έρχεται Ελλάδα ο Slimane, που μας έκανε να ανατριχιάσουμε με τη φωνή του στην Eurovision!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

BINGE WATCHING

‘Kind of Kindness’: Έρχεται η πρεμιέρα της σχεδόν τρίωρης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου!

Μουσική

Το Nemo έχασε και το δεύτερο βραβείο της Eurovision, αφού έσπασε το πρώτο στη σκηνή!

Μουσική

«Να Ζήσω Παραπάνω»: Το νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET