ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εσείς έχετε ακουστά το Σύνδρομο του Χρυσού Πέους; Κι όμως υπάρχει και εξηγεί πολλά!

Ώστε για αυτό μερικά αγόρια τη βλέπουν τόσο κάποιοι!

Στέλα Τσάναϊ

12 Φεβρουαρίου, 2022

Δύσκολο κομμάτι οι σχέσεις… Οι ερωτικές δε, ένα κεφάλαιο γεμάτο πίκρα! Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική μου εντύπωση, αλλά τα τελευταία χρόνια η ανθρώπινη επαφή έχει γίνει πολύ ιδιαίτερη, θα έλεγα ψυχοβγαλτική (ΕΛΑ, ΗΛΙΑ!). Θες τα dating apps που κάπως χαλάνε τη μαγεία της πραγματικής σύνδεσης; Θες που γενικά έχει πέσει κατά πολύ η όρεξη για έρωτα; Ή μήπως ότι η τύχη μας η μαύρη δε λέει να φέρει κάτι καλό στο δρόμο μας;

Τέλος πάντων, υπάρχει θέμα! Άλλοι δεν είναι έτοιμοι και δεν ψάχνουν κάτι σοβαρό, άλλοι είναι ήδη σε σχέση και άλλοι είναι ακατάλληλοι για μία. Κάπως έτσι φτάνουμε στο σημείο να υπάρχει ένα πρόβλημα ζήτησης και προσφοράς για εμάς τις γυναίκες. Το γνωστό… ψάχνουμε, αλλά δε βρίσκουμε!

Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, όταν σε κάποιο περιβάλλον (σχολείο, πανεπιστήμιο, πόλη, κλπ) οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες είναι πολύ περισσότερες αριθμητικά από τους ετεροφυλόφιλους άντρες, κάνει την εμφάνισή του το σύνδρομο του «Χρυσού Πέους».

Ο όρος αυτός φέρεται να επινοήθηκε από τους φοιτητές του Sarah Lawrence College – ένα πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη που αποτελείται κατά 75% από γυναίκες και 25% από άνδρες – και σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι άντρες νιώθουν κελεπούρι μιας και είναι τόσο λίγοι.

*Προσοχή, ακολουθεί προσωπικό παραλήρημα*

Αγαπητό straight ανδρικό κοινό. Μας έχετε κάνει το βίο αβίωτο και σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το ‘Golden Penis Syndrome’. Κάπου ώπα!

Που λες φίλη μου, το συγκεκριμένο σύνδρομο σύμφωνα με τον συγγραφέα Jon Birger, εντοπίζεται σε μέρη όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως γυναίκες. Ο ίδιος δήλωσε πως όταν ταξίδεψε σε όλες τις ΗΠΑ και μίλησε σε φοιτητές για το πρώτο του βιβλίο ‘Date-onomics’, πρόσεξε ότι στα πανεπιστήμια όπου η πλειοψηφία ήταν κοπέλες, «δεν υπήρχε τίποτα το ιδιαίτερο με τα αγόρια…» αλλά εξαιτίας της αναλογίας των φύλων, «πραγματικά πίστευαν ότι είχαν το χρυσό πουλί». Μίστερ Τζον, για περάστε μια βόλτα κι από το Πάντειο!

Αυτό συμβαίνει καθώς από τη στιγμή που οι άντρες είναι λίγοι, ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος έως μηδενικός, επομένως λαμβάνουν περισσότερη προσοχή από τις γυναίκες κι έτσι αποκτούν μια διογκωμένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Ψωνίζονται με λίγα λόγια. Νομίζουν ότι θα τρέχουν όλες από πίσω τους κυνηγώντας το «χρυσό»!

Η ιδέα της έλλειψης ανταγωνισμού τους οδηγεί σε συμπεριφορές όπως να απατήσουν, να μιλάνε με πολλές, να είναι υπερόπτες και γενικά να έχουν την ιδεολογία ενός fuckboy, αφού στο μυαλό τους πάντα θα τους περιμένει η επόμενη στη γωνία!

Τι μας νοιάζει εμάς αυτό;

Προφανώς και δε θέλουν όλες οι γυναίκες σχέση και αποκλειστικότητα, όμως για αυτές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, το σύνδρομο golden penis μπορεί να φέρει προβλήματα!

Οι πιθανότητες να βρεις κάποιον που την έχει «ψωνίσει» και δεν είναι μονογαμικός, είναι υψηλές. Συνήθως δε μένουν για πολύ καιρό κάπου, είτε μιλάνε παράλληλα με διάφορες κοπέλες, ή πολύ απλά είναι πολύ καλοί στο παραδοσιακό ghosting!

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ψάξε αλλού! Μπορείς να επιχειρήσεις να αναζητήσεις σε διαφορετικά μέρη και να κοινωνικοποιηθείς με άτομα εκτός τους κύκλου σου. Ιδανικά σε περιοχές όπου η αναλογία των φύλων είναι πιο νορμάλ, ή ακόμα καλύτερα, οι άντρες είναι περισσότεροι. Εκεί ίσως βρεις το σύνδρομο για το χρυσό γκιώνη! Δεν εννοώ να μετακομίσεις, αλλά να διευρύνεις τους ερωτικούς σου ορίζοντες.

Μην πέσεις κι εσύ στην παγίδα!

Επίσης, το σημαντικότερο είναι να μην μπεις στο τριπάκι να κάνεις το οτιδήποτε επιτηδευμένα, για να τραβήξεις την προσοχή των golden penises! Μείνε αυθεντική, χωρίς να τους πιέζεις εσύ και θα δεις ότι αυτοί θα σε κυνηγήσουν πρώτοι. Αυτό εξηγείται επειδή έχουν συνηθίσει να τους θέλουν πολλές, οπότε εσύ που θα είσαι αδιάφορη θα τραβήξεις την προσοχή. Θα σκεφτεί «Γιατί δε με θέλει;» και έτσι θα τον κάνεις να σε κυνηγήσει πρώτος!

Μην ασχοληθείς καν!

Θες έναν γκόμενο που θα είναι μέτριος, με πολλά θέματα, και κυρίως μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του; Προφανώς και όχι. Γι’ αυτό εστίασε στον εαυτό σου, στα όριά σου και τα στάνταρ σου. Μη συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που σου αξίζει απλά επειδή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Καλύτερα μόνη σου παρά να χάνεις το χρόνο σου!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET