ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τι ποσοστό αποφοίτων θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τροπολογία για το ποσοστό των αποφοίτων που θα επιλέξουν να διαγωνιστούν με το προηγούμενο σύστημα εξετάσεων κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες. Η εν λόγω ρύθμιση αναφέρει ότι το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα […]

Neopolis Team

25 Νοεμβρίου, 2015

Τροπολογία για το ποσοστό των αποφοίτων που θα επιλέξουν να διαγωνιστούν με το προηγούμενο σύστημα εξετάσεων κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες.

Η εν λόγω ρύθμιση αναφέρει ότι το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε το σχ. Έτος 2014-2015, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το ποσοστό τους σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων του σχ. Έτους 2015-16. Το ανωτέρω ποσοστό θα αποδοθεί κατά περίπτωση και από τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ορισθεί ο αριθμός εισακτέων της κατηγορίας αυτής για τα Τμήματα και τις Σχολές που τα αφορούν, με κοινή Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης συνεπειών της ρύθμισης επιδιώκεται η θεραπεία του προαναφερθέντος εκπαιδευτικού προβλήματος κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθόσον αποσαφηνίζεται ένα κρίσιμο ζήτημα για την επιλογή του τρόπου που θα διαγωνισθούν οι απόφοιτοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρώτα θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των υποψηφίων και μετά το ποσοστό τους

Αν και κατατέθηκε τροπολογία για τον τρόπο καθορισμού του ποσοστού των αποφοίτων που θα πάρουν μέρος με το παλιό σύστημα ωστόσο δεν προκύπτει ποιο θα είναι αυτό με αποτέλεσμα να βρίσκονται «στα τυφλά» όσοι επιθυμούν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα. Άλλωστε στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «Το ποσοστό θα οριστεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων που θα διαγωνισθούν με το σύστημα του 2014-15, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό ανάλογο με το ποσοστό τους σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων του 2015-16»

Βέβαια στην έκθεση συνεπειών της ρύθμισης παρουσιάζονται όλα θετικά αφού αναφέρεται πως από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προσδοκάται η επέλευση των ακόλουθων συνεπειών:

Η δυνατότητα των αποφοίτων λυκείου που θα επιλέξουν να διαγωνισθούν με βάση το σύστημα εισαγωγής που ίσχυσε το 2014-15 να λάβουν εγκαίρως γνώση ότι το ποσοστό των θέσεων που θα τους αποδοθεί θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση ανάλογα με το ποσοστό τους σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων.

Μάλιστα στην ενότητα 4.3 «Περιγράψτε ξεχωριστά τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για τον πολίτη από την προτεινόμενη ρύθμιση» σημειώνεται:

Από τα ανωτέρω προδήλως προκύπτει ότι από την προτεινόμενη ρύθμιση επηρεάζονται με εξαιρετικά θετικό τρόπο μαθητές, απόφοιτοι λυκείου και γονείς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET