fbpx

Eurovision: 5 συμμετοχές που πήραν δεύτερη θέση, αλλά ξεκάθαρα άξιζαν την πρωτιά!


Για όλους εμάς τους Eurofans, ο Μάιος είναι ό,τι για τον υπόλοιπο κόσμο τα Χριστούγεννα: η καλύτερη εποχή του χρόνου!

Περιμένουμε πώς και πώς να έρθει αυτή η εκλεκτή μουσική εβδομάδα για να αράξουμε Tρίτη, Πέμπτη, Σάββατο με το παρεόνι και πίτσα (ΠΑΝΤΑ ΠΙΤΣΑ). Φέτος μάλιστα είμαστε διπλά ενθουσιασμένοι, διότι πέρυσι ήταν μία αποτυχημένη προσπάθεια συμβολικής εκδήλωσης. Ιμιτασιόν της κακιάς ώρας δηλαδή.

Εκεί ανάμεσα λοιπόν στις αγαπημένες φωνές του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου, ακούς απόψεις όλων των ειδών. Από το ότι παίζονται καθαρά συμφέροντα ανάμεσα σε κράτη (συνήθως αυτά τα λέει ο μπαμπάς), μέχρι ότι ο θεσμός έχει χαλάσει πολύ τα τελευταία χρόνια από πλευράς τραγουδιών, ή ότι από τότε που επιτρέπονται τα ειδικά εφέ δε δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις χορογραφίες.

Κάτι που μας ενώνει όλους όμως, είναι τα SMS που στέλνουμε για την Κύπρο, καθώς και η άποψη ότι συνήθως, ο νικητής δεν άξιζε την πρώτη θέση, αλλά ο δεύτερος, που ΞΕΚΑΘΑΡΑ έκλεψε την παράσταση!

Εμείς εδώ λοιπόν, μαζέψαμε τις μεγαλύτερες αδικίες που συνέβησαν στη μουσική σκηνή της Eurovision και είμαστε έτοιμοι να δικάσουμε. Θα απονείμουμε επιτέλους δικαιοσύνη δίνοντας το βραβείο «Καλύτερου δεύτερου που άξιζε πρωτιά»!

2018
Ελένη Φουρέιρα – Fuego

Όλα κι όλα πια! Αυτή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αδικίες έβερ του θεσμού. Πώς γίνεται να στέλνουμε κοτζάμ Ελενάρα και να βγαίνει δεύτερη; Ε ΟΧΙ. Και να χάνει κι από τραγούδι που για στίχους είχε… κακαρίσματα. Δε λέω, ωραίο και καλό το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Netta με το ‘Toy’, αλλά το ‘Fuego’ έγραψε ιστορία. Η Φουρέιρα έβαλε φωτιά, ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη και είναι αυτή που συνέδεσε το όνομά της με την Εurovision. Μπορεί να βγήκε δεύτερη λοιπόν, αλλά τα streams του ‘Fuego’ είναι κατά πολύ περισσότερα από του ‘Toy’ κι αυτό κάτι σημαίνει! Πονάει τώρα Netta;;

2007
Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai

Το 2007 ήταν η χρονιά που γεννήθηκε ο όρος viral και γι’ αυτό ευθύνεται το κομμάτι που 14 χρόνια μετά αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά της Eurovision. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το απόλυτο τραγούδι τού/τής Verka από την Ουκρανία, γνωστό και ως ζιμπεν ζιμπεν αϊ λουλού, βγήκε δεύτερο, χάνοντας από τη Σερβία με το ‘Molitva’. Ξανά, καλό τραγουδάκι, αλλά τον χαμό που προκάλεσε το ‘Dancing Lasha Tumbai’ δεν τον έφτανε ούτε για πλάκα. Μπορεί λοιπόν ο ζιμπεν ζιμπεν αϊ λουλού να μην το σήκωσε, πήρε όμως την αγάπη όλης της Ευρώπης!

2019
Mahmood – Soldi

Λίγο ότι τα βάζει με τον πατέρα του μπροστά σε όλη την Ευρώπη, λίγο ότι μας βγάζει κάτι μπρουτάλ, ότι είναι κούκλος κι ότι το κομμάτι του τα σπάει, ε δεν ήθελε και πολύ για να τον ορίσουμε νικητή της καρδιάς μας. Ο Mahmood έγινε ο πιο αγαπητός τραγουδιστής του 2019, αλλά και πάλι, δεν ήπιε νερό από την πηγή. Το ‘Soldi’ έχασε από την φετινή οικοδέσποινα χώρα, την Ολλανδία, και το κομμάτι ‘Arcade’. Φυσικά όμως, το Soldi έγινε μεγαλύτερη χιτάρα και δεν το λέω εγώ αυτό. Το ‘Arcade’ έχει πάνω από 110 εκ. streams στο Spotify, ενώ το ‘Soldi’ ξεπερνάει τα 160 εκατομμύρια! Who’s laughing now?

2016
Dami Im – ‘Sound of silence’

Το τραγούδι αυτό το αγαπήσαμε, πρώτον, για τα φωνητικά που έβγαλε η ερμηνεύτρια, και δεύτερον, γιατί πόσο τέλειο θα ήταν να γινόταν η Eurovision στην Αυστραλία; Ωστόσο, έφτασε τόσο κοντά στην πηγή και ευρωπαϊκό νερό δεν ήπιε. Το ‘1944’ της Jamala ήταν δυνατό, αλλά μεταξύ μας, λίγο αδιάφορο. Επομένως, άλλη μια πρωτιά που δε θυμάται κανείς και λίγο… ξενέρωτη!

 2008
Rodolfo Chikilicuatre – Baila Εl Chiki Chiki

Για το τέλος, έκανα μια εξαίρεση. Ο τσίκι τσίκι δε βγήκε πρώτος, ούτε δεύτερος, αλλά 16ος! Σε απλά ελληνικά, βγήκε τελευταίος και καταϊδρωμένος. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Eurovision μας απογοητεύει αλλά και ποιος δεν ήθελε εκείνη την χρονιά να ακούσει αυτό το κομμάτι; Με το που ανέβηκε στη σκηνή όλο το στάδιο χόρευε στους ρυθμούς του αλλά εν τέλει κέρδισε ο Σάκης Ρουβάς της Ρωσίας (ολογράφως Dima Bilan) με το ‘Believe’. Δεν το θυμόσασταν έτσι; Προφανώς! Αφού το τσίκι τσίκι ήταν ο πραγματικός πρωταγωνιστής της βραδιάς! 

Κανονίστε λοιπόν φέτος εκεί στο Ρότερνταμ να βγει νικήτρια η Έλενα με το ‘El Diablo’, γιατί φιρί φιρί το πάτε να το κλείσετε το μαγαζάκι με τα στημένα σας. Είπα και λάλησα!

Ευχαριστώ.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET