Μουσική

Eurovision: Η Μαρίνα πάτησε… πόδι στη σκηνική παρουσία – «Ο Φωκάς δεν είχε πολλή ανάμειξη»!

Αφού το 'πε: 'I'm gonna do it my way'!

Neopolis Team

20 Μαΐου, 2024

Ένα ακόμα μέρος της ελληνικής αποστολής στη φετινή Eurovision που δίχασε το κοινό, ήταν αυτό της σκηνικής παρουσίας. Αφού το ‘ZARI’ σαν τραγούδι προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις (πέφτοντας μέχρι κι ως θέμα εξεταστικής), σειρά έπρεπε να πάρουν οι τσακωμοί για την παρουσίασή του τις βραδιές του ημιτελικού και τελικού. Αυτή την είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός που κουβαλάει χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη του, έχοντας επιμεληθεί και τη νικητήρια εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου το 2005.

Βλέποντας λοιπόν το αποτέλεσμα της φετινής συμμετοχής, κάποιοι σχολίασαν τη λιτότητα της σκηνικής παρουσίας που ερχόταν σε αντίθεση με τον μαξιμαλιστικό χαρακτήρα του βίντεο κλιπ. I mean, πού είναι οι πλαστικές καρέκλες, τα σεμεδάκια (αυτά ξέρουμε πού πήγαν, στον Κροάτη), τα τουριστικά μπλουζάκια κι όλα εκείνα που συνόδευαν και ολοκλήρωναν το κομμάτι στο βίντεο; Ακόμα και οι στυλίστες της Μαρίνας και των χορευτών δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές ευκαιρίες που είχαν για να κινηθούν όσον αφορά το look. Ωραίο το φόρεμα, αλλά όχι ακριβώς αυτό που ταίριαζε στο performance.

Τέλος πάντων, μία εβδομάδα μετά, μαθαίνουμε ότι τα παράπονα ή εύσημα για την εμφάνιση αυτή, δεν πάνε στον Φωκά όπως νομίζαμε. Η Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε στην εκπομπή της ότι «Δεν είχε πολλή ανάμειξη ο Φωκάς στο τελικό αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι η Μαρίνα Σάττι «είχε πολύ ισχυρή άποψη για το πώς ήθελε να παρουσιαστεί το ‘Zari’».

Διάβασε κι αυτό

Eurovision: Τα τραγούδια που συνεχίζουμε να ακούμε στο repeat μία εβδομάδα μετά!

Με άλλα λόγια, η τραγουδίστρια είπε ‘I’m gonna do it my way και το έννοουσε, αναλαμβάνοντας χρέη art director και επισκιάζοντας τις ιδέες του actual καλλιτεχνικού διευθυντή της αποστολής, Ευαγγελινού. Όπως είπε ειδικότερα η Ναταλία Γερμανού στο «Καλύτερα Δε Γίνεται»:

Είδα τον Φωκά Ευαγγελινό την προηγούμενη Τρίτη και τον ρώτησα, και ήταν στενοχωρημένος, δε θα το κρύψω, αλλά είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος και δεν κουτσομπολεύει παρασκηνιακά. Μου είπε πως όντως στενοχωρήθηκε, νομίζω και με τη θέση που πήραμε, αλλά και με τα σχόλια που ακούστηκαν. Περιορίστηκε να μου πει ότι η Μαρίνα επειδή είναι ολοκληρωμένη παραγωγός, καλλιτέχνιδα, τραγουδοποιός και χορεύει, όντως είχε πολύ ισχυρή άποψη η ίδια για το πώς ήθελε να παρουσιαστεί το act του τραγουδιού ‘Zari’ στη σκηνή. Δεν είχε πολλή ανάμειξη ο Φωκάς στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ίδια πήρε το μέρος της Μαρίνας, σημειώνοντας πως όταν έχεις να κάνεις με μια καλλιτέχνιδα σαν εκείνη, δεν γίνεται να περιμένεις να υπακούει σε ό,τι λες και να μην έχει άποψη. Διαφορετικά, «επιλέγεις την ασφαλή λύση της Silia Kapsis, μίας κοπέλας νέας, την οποία θα την πλάσεις όπως θέλεις και θα πάει με τα νερά σου και θα τηρήσει 100% ό,τι της προτείνεις», πρόσθεσε ακόμη.

Και για να σας προλάβουμε προτού προχωρήσετε σε βιαστικά συμπεράσματα, η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε ότι Φωκάς και Μαρίνα είναι κομπλέ μεταξύ τους, καθώς η Μαρίνα «από την αρχή είχε τα δικά της ζητούμενα για το πώς θα ήθελε να γίνουν κάποια πράγματα και το πώς ήθελε να παρουσιαστούν στη σκηνή. Έμεινε σταθερή. Ο Φωκάς είχε άλλη ιδέα και πρόταση που δεν παρουσιάστηκε τελικά».

FUN ZONE

EVENTS

Τι μοναδικό θα δούμε στο MAIN STAGE του φετινού PRIMER MUSIC FESTIVAL!

EVENTS

Το Colourday Festival έρχεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, για να μας γεμίσει χρώμα!

BINGE WATCHING

Με νέα ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο» θέλει να επιστρέψει η Pixar, το inner child μας χοροπηδάει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET