DIGITAL

Κλειδώθηκες ξαφνικά έξω από το προφίλ σου στο Insta; Πώς θα καταλάβεις ότι σε χάκαραν!

Το Instagram το τελευταίο διάστημα δεν μας τα λέει πολύ καλά. Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να επιλύσει (γρήγορα) σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του. Λίγα 24ωρα τώρα, πολλοί χρήστες έχουν παραπονεθεί για hacking στον λογαριασμό τους, με αποτελέσμα να κλειδωθούν έξω απ’το προφίλ τους και να εκτεθούν τα […]

Δήμητρα Πραντάλου

21 Αυγούστου, 2018

Το Instagram το τελευταίο διάστημα δεν μας τα λέει πολύ καλά. Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να επιλύσει (γρήγορα) σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του.

Λίγα 24ωρα τώρα, πολλοί χρήστες έχουν παραπονεθεί για hacking στον λογαριασμό τους, με αποτελέσμα να κλειδωθούν έξω απ’το προφίλ τους και να εκτεθούν τα προσωπικά τους στοιχεία στα χέρια αγνώστων.

Όταν συμβεί αυτό (φτου-φτου μακριά από εμάς), τότε εμφανίζεται μια σελίδα με την οποία το instagram ζητάει να γίνει επιλογή ανάμεσα στο email και στο τηλέφωνο, προκείμενου να στείλει σε ασφαλές περιβάλλον τον κωδικό που θα επιτρέπει να ανακτήσει ο χρήστης το προφίλ του. Σημείωσε το αυτό, γιατί παρακάτω θέλω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό.

Οι χρήστες που βίωσαν αυτό το τρομακτικό καλογραμμένο σενάριο, πίστεψαν στηνα αρχή πως είχαν απλά αποσυνδεθεί απ’το instagram. Όταν προσπάθησαν να κάνουν log in όμως, έλαβαν μήνυμα πως το όνομα του χρήστη δεν υπάρχει. Γρήγορα αντιλήφθηκαν πως όλα τα στοιχεία τους άλλαξαν, username δηλαδή, φωτογραφία, email και αριθμός τηλεφώνου.

Όταν ζήτησαν επαναφορά κωδικού πρόσβασης, παρατήρησαν πως το email τους έχει μετατραπεί σε .ru email. Boom, hacking!

Η στάση του instagram ωστόσο, δεν ήταν αυτή που οι χρήστες περίμεναν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν παρατήρησε να συμβαίνει hacking στην πλατφόρμα του, παρ΄ότι στο Twitter και στον επίσημο λογαριασμό του instagram έγινε ο κακός χαμός με 798 tweets να αναφέρουν τη λέξη “hack”.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δουλεύουμε σκληρά για να παρέχουμε στην κοινότητα του Instagram μια ασφαλή εμπειρία. Όταν ξέρουμε πως ένας λογαριασμός έχει χακαριστεί, διακόπτουμε την πρόσβαση στο λογαριασμό μέσω μιας διαδικασίας αποκατάστασης, ώστε να μπορούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους οι αληθινοί χρήστες και να λάβουν άλλα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους».

Παράλληλα, το instagram συμβουλεύει όλους τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο δύο ταυτοτήτων.

Βέβαια, να τονίσω σε αυτό το σημείο πως το instagram ναι μεν προτείνει τον έλεγχο δύο ταυτοτήτων, ωστόσο πρέπει να τηρεί τη διαδικασία. Δηλαδή, πολλές φορές δεν στέλνει ποτέ τον κωδικό στον χρήστη. Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, τότε θα διαβάσεις αρκετές ιστορίες με εκνευρισμένους χρήστες που έχουν χάσει τον λογαριασμό τους με αυτόν τον τρόπο.

Ως παθούσα αυτής της κατάστασης (μπλόκαρα καταλάθος το προφίλ μου), δεν έχω λάβει εδώ και τρεις εβδομάδες τον πολυπόθητο κωδικό, ενώ αυτό που σε συμβουλεύω είναι να αλλάξεις το email σου αν είναι .hotmail και να γράψεις τον αληθινό αριθμό κινητού που χρησιμοποιείς τώρα, διαφορετικά κάνε τρισάγιο στο προφίλ σου.

OUR20s

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET