ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ethereum: Πώς δύο φοιτητές του MIT έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα!

Για έναν φίλο ρωτάμε! 👀

Neopolis Team

20 Μαΐου, 2024

Το MIT είναι από τα καλύτερα ιδρύματα παγκοσμίως, με τους αποφοίτους του να βρίσκουν αμέσως υψηλόμισθες θέσεις εργασίας. Δεν είναι μια σχολή όπου μπαίνει ο οποιοσδήποτε και η παρακάτω υπόθεση των αδερφών Peraire-Bueno είναι η απόδειξη.

Αυτό ωστόσο δεν είναι your average story αποφοίτησης κι επιτυχίας που περιμένεις να διαβάσεις. Οι Anton (24 χρονών) και James (28 χρονών) κατάφεραν κάτι δύσκολο μεν, που τους οδήγησε στη σύλληψη δε. Οι δυο τους συγκεκριμένα, συνελήφθησαν για απάτη εμβάσματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διέπραξαν τον Απρίλιο του 2023, κλέβοντας 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum «μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου, το οποίο ετοίμαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», σύμφωνα με την εισαγγελέα Lisa Monaco, στο BBC.

Το κομμάτι των «δευτερολέπτων» είναι και το πιο εντυπωσιακό στην υπόθεση, καθώς για αυτή την τεράστια λεία χρειάστηκαν μόλις 12”!

Πρόκειται επίσης, για το πρώτο έγκλημα στο είδος του με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπες οι αμερικανικές αρχές, με πράκτορες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (IRS) να είναι αυτοί που εν τέλει έφτασαν στην εξιχνίασή του.

Ο αξιοθαύμαστος τρόπος κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε η απάτη αυτή οφείλεται στο μυαλό και τις ικανότητες των Anton και James, οι οποίοι έχοντας σπουδάσει Μαθηματικά και Πληροφορική στο MIT, είχαν ομολογουμένως μια καλή βάση για να χειριστούν την κατάσταση.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους αναφέρουν ότι οι δύο άντρες σχεδίαζαν επί μήνες τον τρόπο να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για την επικύρωση συναλλαγών Ethereum. Ειδικότερα, φέρονται να έκλεψαν Ethereum από traders, αποκτώντας παράνομα πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και στη συνέχεια αλλάζοντας τις συναλλαγές, ώστε να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα των θυμάτων. Ο εισαγγελέας, Damian Williams, τονίζει για το συμβάν ότι: «Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain».

Η ιστορία (και το θράσος, if you will) των Peraire-Bueno όμως δεν τελειώνει εκεί. Όπως αναφέρουν οι αρχές, αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα και προχώρησαν σε «ξέπλυμα».

Παρά τις προσπάθειές τους, η ιστορία τους δεν είχε αίσιο τέλος και πλέον αντιμετωπίζουν έκαστος ποινή φυλάκισης άνω των 20 χρόνων, εάν κριθούν ένοχοι.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET