ΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα μας κάνουν; Έρχεται το τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια!

Το τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια ανακοίνωσαν τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών ακολουθεί το παράδειγμα της Βρετανίας, καταργώντας σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών. Αυτό αφορά τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών που εισάγουν και διακινούν το 80% […]

Neopolis Team

24 Απριλίου, 2018

Το τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια ανακοίνωσαν τα μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών ακολουθεί το παράδειγμα της Βρετανίας, καταργώντας σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών. Αυτό αφορά τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των μελών:

«Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών.

Σε περίπτωση που το πλαστικό καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι σημαντικά για να απολαύσει κανείς το ποτό του, προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές και θα ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές όταν παραγγέλνουν ποτό να διευκρινίζουν: “Όχι καλαμάκι, παρακαλώ”, και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Η κίνηση αυτή έχει σίγουρα συμβολικό χαρακτήρα αφού μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει το περιβάλλον, ωστόσο για το ποτό να το καταλάβουμε, τον καφέ όμως πώς θα τον πίνουμε;

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET