Έρευνες λένε

Έρευνα θέλει τις γυναίκες που έχουν καλές φίλες να είναι πιο πετυχημένες, cheers to our girlfriends!

To girl power στα καλύτερά του!

Neopolis Team

9 Ιανουαρίου, 2020

cover

Girl power στα καλύτερά του!

Οι φιλίες είναι, κατά κοινή ομολογία, από τα πιο πολύτιμα δώρα στη ζωή ενός ανθρώπου. Με αυτές θα μεγαλώσεις, με αυτές θα ωριμάσεις, με αυτές θα μάθεις τον κόσμο και με αυτές θα πετύχεις. Είναι αλλιώς όταν ξέρεις ότι στο τέλος της ημέρας, καταφέρεις δεν καταφέρεις τους στόχους σου, θα έχεις δίπλα σου την παρέα σου να σε εμψυχώσει και να σου υπενθυμίσει την αξία σου, τη στιγμή που νιώθεις ότι τη χάνεις.

Υπάρχουν όμως μερικές απόψεις που αφορούν τις φιλίες και θα ‘πρεπε κάποια στιγμή να ξεπεραστούν, όπως ότι μεταξύ των δύο φύλων δεν υφίσταται ή ότι οι αντρικές φιλίες είναι πιο ντόμπρες και αληθινές, σε αντίθεση με τις γυναικείες που μόνο ανταγωνιστικά μπορούν να δουν το οποιοδήποτε άτομο του ίδιου φύλου.

Απ’ ό,τι φαίνεται, δε σας τα είπαν και πολύ καλά, γιατί οι γυναίκες καταφέρνουν να στηρίξουν και να ωθήσουν με μεγάλη επιτυχία και κυρίως αληθινά, τις φίλες τους, και αυτά τα λέει έρευνα!

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, η οποία δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review, οι φιλίες είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό Netflix and chill. Και κυρίως οι γυναικείες, που πολύ αμφισβητούνται και δε μας αρέσει αυτό.

Οι φίλοι είναι ικανοί να σε οδηγήσουν στην κορυφή και να συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία σου.

Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, Brian Uzzi, οι γυναίκες των οποίων ο κύκλος τους αποτελείται κυρίως από άτομα του ίδιου φύλου, από 1 έως 3, αποκτούν διοικητικές θέσεις που είναι 2,5 φορές μεγαλύτερες σε εξουσία και μισθό, από εκείνες που δεν περιβάλλονται από γυναίκες φίλες. 

Την ίδια επιρροή δεν έχουν ωστόσο και οι άντρες στο αντίθετο φύλο. Η επαγγελματική επιτυχία που προανέφερα δηλαδή, έρχεται πιο δύσκολα εάν ο κύκλος σου αποτελείται από άντρες κυρίως. Ναι μεν θα σε βοηθήσουν σε άλλους τομείς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με την έρευνα πάντα, άμα θες να κάνεις καριέρα, θα σε κρατήσουν πίσω.

Οι γυναίκες που έχουν σχέσεις με επιτυχημένους άντρες, βρέθηκαν σε διοικητικές θέσεις πιο χαμηλές σε εξουσία και με μικρότερη αμοιβή.

Συμπερασματικά, και πολύ μας συμφέρει αυτό, οι γυναίκες που έχουν δυνατούς δεσμούς με τις φίλες τους, οι οποίες είναι με τη σειρά τους δυναμικές, υποστηρικτικές και ενθαρρυντικές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν. Εκτός όμως ότι θα σε στηρίξουν, καθώς βρίσκονται στην ίδια πλευρά με σένα κι έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις και απογοητεύσεις, ξέρουν πώς να σε συμβουλέψουν.

Cheers to our girlfriends, λοιπόν!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET