fbpx

Έρευνα λέει πως όσες το έχουν φάει το κέρατο, μετά χτυπάνε καλύτερο κομενάκι!


Οι κερατωμένες, ποτέ ηττημένες!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα online έρευνα με τίτλο «Intrasexual Mate Competition and Break ups: Who Really Wins» πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης. Σ’ αυτήν συμμετείχαν 5.700 άτομα, εκ των οποίων το 61% των γυναικών δήλωσε αποκλειστικά ετεροφυλόφιλο και οι 2.843 είχαν βιώσει χωρισμό.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, κάνουν λόγο πως οι γυναίκες που χάνουν τον άπιστο σύντροφό τους από άλλη γυναίκα, κατά πως φαίνεται «κερδίζουν» μακροπρόθεσμα. Κι αυτό γιατί προσαρμόζονται ευκολότερα ώστε να αντιμετωπίζουν τους χωρισμούς με καλό τρόπο.

Δηλαδή, αν σε έχει απατήσει ο πρώην σου και στη συνέχεια σε άφησε για το κορμί τα μάτια της άλλης, ναι μεν θα στεναχωρηθείς, θα πέσεις στα πατώματα και θα φας μισό κιλό παγωτό, όμως μελλοντικά όλο αυτό θα σε βοηθήσει στις επόμενες σχέσεις σου.

Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως γιατί νομίζω πως δε μιλάει και πολύ στην ψυχούλα σου το αποτέλεσμα της έρευνας.

Ο επικεφαλής συντάκτης της μελέτης και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Binghamton, Craig Morris, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η γυναίκα που έχει χάσει τον σύντροφό της από μια άλλη (οχιά), επιστρέφει ξανά στη «δράση του έρωτα» σε καλύτερη φόρμα απ’ ότι πριν.

Αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι η γυναίκα μετά από έναν άχρηστο τύπο, έχει την «εμπειρία» για να γνωρίσει κάτι καλύτερο από εκείνον.

Όλα τα αρνητικά συναισθήματα που εξωτερικεύονται μετά από ένα χωρισμό, έχουν ένα κάποιο διδακτικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν καμία γυναίκα εκείνη τη στιγμή δεν το αντιλαμβάνεται. Και πώς να το αντιληφθεί θα μου πεις, όταν της τα ‘χει σκάσει η στενοχώρια της απώλειας;

Αποδεικνύεται ότι όλες εκείνες οι νύχτες γεμάτες λύπη που πέρασες παρέα με το Netflix και ρίχνοντας απανωτά άκυρα στις προσκλήσεις των κολλητών σου, μπορεί να οδηγούν προς μια θετική προσαρμογή.

Γυναίκες, σχεδόν αποκλειστικά συγκριτικά με τους άντρες, αναφέρουν τελικά ότι βρήκαν τον χρόνο να αξιολογήσουν τον πρώην σύντροφό τους, τον εαυτό τους, ακόμα και τη ζωή τους γενικά. Αυτός ο «θετικός στοχασμός» είναι αυτό που φαίνεται να οδηγεί σε πιο επιτυχημένη επιστροφή (τη στιγμή της επιλογής) στο «παιχνίδι του ζευγαρώματος».

Τι γίνεται όμως με τον μαλάκα τύπο που σ’ απάτησε; Εκτός από το να πεταχτεί στο καλάθι σκουπιδιών…

Κάποια σχετική έρευνα με το πώς συνεχίζεται η ζωή του αργότερα δε συνέβη (ακόμα). Ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, «η σχέση μεταξύ κάποιου που απάτησε και της «άλλης γυναίκας» μακροπόθεσμα δεν θα είναι επιτυχημένη».

Δίκιο έχει ο κυρ Morris, είδες τι έγινε με την Angelina και τον Brad…

Τέλος, η συμβουλή του ερευνητή για εκείνες που χωρίζουν είναι:

Δεν είστε οι μόνες. Θα πονέσει.
Θρήνησε. Μάθε. Θα το ξεπεράσεις.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET