ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έρευνα Παν/μίου Πατρών: Οι Έλληνες φοιτητές κάνουν λιγότερο σεξ και έχουν πολλά νεύρα!

Τι είναι αυτό το «σεξ»;

Στέλα Τσάναϊ

17 Ιανουαρίου, 2022

Τελευταία νιώθεις πεσμένος, πλήττεις, είσαι κακόκεφος και γενικά η διάθεσή σου δεν κάνει… κούκου. Πού το ξέρω; Ηρέμησε δεν σε παρακολουθώ. Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ 1.266 φοιτητών της χώρας μας στο πλαίσιο του εργαστηρίου Υγιεινής έδειξε μεταξύ άλλων ότι οι φοιτητές δεν έχουν πια όρεξη για σεξ και έχουν πολλά νεύρα. Αλλά ρε παιδιά…

Από την άλλη ποιoς μπορεί να μας κατηγορήσει; Τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία, τα μέσα-εξώ και τους διαρκείς περιορισμούς καταλαβαίνετε ότι ο μοναδικός που κάνει σεξ σε αυτή την υπόθεση είναι το σύμπαν, όχι εμείς. Ή μάλλον το σύμπαν σε εμάς!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τη Φαίδρα Τσάμη, την Αιμιλία Κανελλοπούλου, την Λουκία Αλεξοπούλου, την Αγγελική Τσαπάρα, τον Πάνο Αλεξόπουλο και τον Απόστολο Βανταράκη. Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή του τμήματος Ιατρικής, Απόστολο Βανταράκη: «Στόχος της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί η επίδραση της πανδημίας COVID-19 στην ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία των φοιτητών πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Από όσο γνωρίζουμε, είναι μια από τις λίγες μελέτες με τόσο εκτεταμένο δείγμα που περιλαμβάνει δεδομένα για την ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία».

Από το σύνολο του δείγματος το 26,3% είναι γυναίκες, το 73,1% είναι άνδρες. Η πλειοψηφία των ερωτώμενων είναι άγαμοι σε ποσοστό 95,1 % , ενώ οι έγγαμοι είναι σε ποσοστό της τάξεως 3,9 %.

Πως λοιπόν επηρέασε ο ιός την καθημερινή μας ζώη;

Ύπνος

Το 10,8% δήλωσε πολύ απογοητευμένο με την ποιότητα του ύπνου τους , το 17,1% απογοητευμένο, το 35,2% δήλωσε πως δεν είναι ούτε ικανοποιημένο αλλά ούτε και απογοητευμένο. Το 28,2 δήλωσε ικανοποιημένο ενώ το 8,7, πολύ ικανοποιημένο. Εσάς το 8,7 θέλουμε πολύ να μάθουμε το μυστικό σας!

Σεξ

Σαν να μην έφτανε αυτό ένα πολύ μεγάλο ποσοστό φοιτητών στο ύψος του 31,3% δήλωσε πως είναι πολύ απογοητευμένο. Το 19,2% δήλωσε απογοητευμένο, το 19,9% δήλωσε πως δεν είναι ούτε ικανοποιημένο αλλά και ούτε και απογοητευμένο. Το 20,1% δήλωσε ικανοποιημένο και μόλις το 9,6% δήλωσε πως είναι πολύ ικανοποιημένο.

Το ότι πάνω από το 60% δεν κάνει καλό σεξ εξηγεί και τα νεύρα. Και με κακό ύπνο και κούραση πού να βρεις όρεξη να κάνεις διάφορα; Όχι να τα λέμε κι αυτά, μη μας λέτε και γκρινιάρηδες!

Φίλοι

Όσον αφορά τις παρέες μας έχουμε καλά νέα. Φαίνεται η πανδημία μας έφερε πιο κοντά αφού η ικανοποίηση από τους φίλους έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, συγκεκριμένα το 40,2%, να δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένο. Το 23,8% δήλωσε πως δεν είναι ούτε απογοητευμένο αλλά ούτε και ικανοποιημένο. Το 19,8 δήλωσε πολύ ικανοποιημένο ενώ το 4,7% δήλωσε πολύ απογοητευμένο και το 11,5% απλώς απογοητευμένο .

Αρνητικά συναισθήματα

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φοιτητών δήλωσε ότι έχει πολύ συχνά αρνητικά συναισθήματα. Πρόκειται για το 35,2% των φοιτητών. Μόνο το 3,4% ανέφερε ότι δεν έχει ποτέ αρνητικά συναισθήματα. Το 14,1% ανέφερε ότι έχει συχνά, το 24,3% ότι έχει αρκετά συχνά και το 22,9% ότι έχει πάντα.
Δεν είναι η τυχαία και η αύξηση της κατάθλιψης στη γενιά μας θα πω εγώ!

Θυμός

Σε συνέχεια με την έλλειψη σεξ, ή μάλλον με την ύπαρξη κακού σεξ (που είναι χειρότερο) πολλοί ήταν οι εξοργισμένοι φοιτητές. Το 32,8% των φοιτητών δήλωσε ότι έχει «αρκετά» νεύρα και το 18,6 δήλωσε πως έχει «υπερβολικά». «Καθόλου» δήλωσε μόλις το 9,6%. Το 18,2 δήλωσε «λίγο» και το 20,8 «μέτρια».

Αϋπνία

Η αϋπνία χτύπησε για τα καλά την πόρτα μας! Σχετικά με τη δυσκολία στον ύπνο το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών, το 38,2%, δήλωσε πως δεν έχει «καθόλου». Το 19,9% δήλωσε «λίγο», το 14,9 «μέτρια», το 15,5 «αρκετά» και το 11,5 «υπερβολικά».

No wonder λοιπόν γιατί μας λένε περίπλοκη και παράξενη γενιά. Όταν τα καλύτερα μας χρόνια τα περνάμε μέσα, όχι μόνο όρεξη για σεξ δεν έχουμε, αλλά ακόμα και η βόλτα μέχρι το περίπτερο φαντάζει μάταιη. Ωστόσο μία διαμαρτυρία τύπου John Lenon & Yoko Ono στο κρεβάτι, ίσως μας βοηθήσει να αυξήσουμε λιγάκι τα επίπεδα του σεξ. Γιατί δεν κόβεται το σεξ!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET