Έρευνες λένε

Έρευνα έδειξε πως όσοι χρησιμοποιούν emojis, κάνουν περισσότερο σεξ. Επιβεβαιώνετε;

Ποιος να μας έλεγε πριν 20 χρόνια ότι θα πηδάμε περισσότερο με τη χρήση emojis! Εντυπωσιακό.

Default avatar

Γιάννης Μπελεσιώτης

22 Αυγούστου, 2019

Το ότι ο ερωτικός τομέας είναι από τους πιο απαιτητικούς, είναι κάτι που ο καθένας το διαπιστώνει αργά ή γρήγορα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα καταφέρεις και να τραβάς το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα είναι πολύ σημαντικό να τονώσεις το ηθικό και την αυτοπεποίθησή σου. Αν δε γουστάρεις εσύ τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι;

Από εκεί και πέρα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Το να είσαι ενεργητικός και να έχεις ενδιαφέροντα στην καθημερινότητα σου ας πούμε, είναι σίγουρα κάτι πολύ σέξι, όπως και το να περιποιείσαι τον εαυτό σου ευλαβικά. Πάνω κάτω αυτά, έτσι;

Κι όμως όχι, φίλες και φίλοι.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, έγινε γνωστό πως οι ανθρώποι που εμπλουτίζουν τα μηνύματά τους με emojis, έχουν περισσότερα ραντεβού και ως εκ τούτου κάνουν περισσότερο σεξ. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «PLoS ONE» και πραγματοποιήθηκε χάρη στα μέλη του Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και του Τμήματος Ψυχολογίας του Lake Forest College στο Σικάγο.

Εκεί, λοιπόν, που είχαμε να φροντίσουμε ένα σωρό πράγματα, για να έχουμε μία μικρή πιθανότητα να βγούμε κάνα ραντεβουδάκι μέσα στο μήνα, βάζουμε έναν ακόμα βραχνά στο κεφάλι μας. Τώρα θα πρέπει να θυμόμαστε να τελειώνουμε τις προτάσεις μας με χαμογελαστή φατσούλα :). Ναι λοιπόν. Έτσι θα κάνεις το Στελλάκι που δε θέλει να έχει απολύτως καμία σχέση μαζί σου να ξαναβγείτε.

Μέσα από την έρευνα αυτή, βγήκε το συμπέρασμα πως τα emojis συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη ερωτική ζωή.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από δύο διαφορετικές μελέτες στις οποίες οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν χρησιμοποιούν emojis και γιατί, καθώς επίσης τους ζητήθηκαν και πληροφορίες για την ερωτική τους ζωή, όπως πόσο συχνά κάνουν σεξ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη μελέτη αποτελούνταν από 5.327 single άτομα μεταξύ ηλικιών 18-94. Το 87% από αυτά ήταν στρέιτ, το 10% ομοφυλόφιλοι και ένα 3.5% bisexual. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 38% δε χρησιμοποιεί ποτέ emojis, το 29% σπάνια και το 28% τα χρησιμοποιεί συχνά. Ένα 3% από αυτά χρησιμοποιεί ένα emoji κάθε φορά που συντάσσει μήνυμα κι ένα 2.5% παραπάνω από ένα σε κάθε του απεσταλμένο.

Η δεύτερη μελέτη έγινε με σκοπό να συμπληρώσει τα ευρήματα της πρώτης.

Σ’ αυτήν πήραν μέρος 275 ενήλικες μεταξύ των ηλικιών 18-71. Οι ερευνητές εξέτασαν με κάθε λεπτομέρεια τα πιο πρόσφατα ραντεβού των συμμετεχόντων όπως το πόσο συχνά χρησιμοποιούν emojis, την οικειότητα και τη συνεχή επαφή με το «πρόσωπο». Τα αποτελέσματα φανέρωσαν ότι μονάχα το 3% από αυτούς δε χρησιμοποιεί emojis με μελλοντικά ταίρια. Όσοι από την άλλη έκαναν χρήση τους στα μηνύματα, ήταν πιο πιθανό να βγουν και δεύτερο ραντεβού. Να, βρήκα τι φταίει και δεν απαντούν στα μηνύματά μου μετά το πρώτο ραντεβού.

Τώρα οι λόγοι που χρησιμοποιεί κανείς emojis, ποικίλουν. Άλλοι θέλουν να βάλουν «χρώμα» στα μηνύματά τους και να τους δώσουν μια προσωπικότητα, ενώ άλλοι μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους πιο εύκολα μέσω αυτών. Συμφωνούμε με όλα αυτά, αλλά σίγουρα και το «θέλω να σε γλείψω παντού» κάθεται καλύτερα με μία χαμογελαστή φατσούλα δίπλα του .

Έχουμε φτάσει στο 2019 και η τεχνολογία μας βοηθάει να πετύχουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα.

Ποιος να μας έλεγε πριν 20 χρόνια ότι θα πηδάμε περισσότερο με τη χρήση emojis! Εντυπωσιακό.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET