Έρευνες λένε

Σύμφωνα με έρευνα όσοι μιλούν πολύ ζουν και περισσότερο, πού να σας τα λέμε τώρα!

Κάτι ξέρουμε και δε βάζουμε γλώσσα μέσα.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

25 Φεβρουαρίου, 2020

Υπάρχει μια άποψη στον κόσμο, ότι οι γυναίκες έχουν μια τάση να μιλάνε πολύ και με τις ώρες, να πηδούν από το ένα θέμα στο άλλο και γενικότερα να έχουν παραπολλά να πουν για το οτιδήποτε. Μπράβο μας θα πω εγώ, είναι ξεκάθαρο δείγμα εξυπνάδας. Πλέον όμως, σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται να είναι και δείγμα μακροζωίας

Οκ, θα σταματήσω να κλέβω όλη τη δόξα από το αντρικό φύλο και θα πω ότι η έρευνα που διεξήχθη δεν επικεντρώθηκε συγκεκριμένα στις γυναίκες, αλλά γενικότερα στον άνθρωπο και στην επίδραση που έχει η ομιλία στο προσδόκιμο ζωής του. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, το πόσα χρόνια θα καταφέρει να ζήσει ένα άτομο εξαρτάται, πέρα από τα γνωστά, όπως τα γονίδια και τον τρόπο ζωής, από το πόσο πολύ μιλάει. Σε πρώτη φάση, φαίνεται λίγο άκυρος ο συσχετισμός αυτών των δύο, αλλά γιατί όχι; Υπέρ μας είναι, τον δεχόμαστε.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Κολλέγιο Ιατρικής Albert Einstein και το Πανεπιστήμιο Γεσίβα της Νέας Υόρκης, κατέληξε σε αυτά τα καλά νέα, μελετώντας τον αριθμό λέξεων που χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε και πώς αυτός επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής. Βρήκαν λοιπόν, ότι οι εξωστρεφείς και πολυλογάδες άνθρωποι, που εμφανίζουν πιο ανεκτική, θετική και αισιόδοξη συμπεριφορά αλλά και ιδέες, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, η οποία αυξάνει και τη διάρκειά της.

Η έρευνα συγκεκριμένα, μελέτησε 250 ηλικιωμένους, μεταξύ 95-100 ετών, δίνοντας βάση κυρίως στη σχέση μεταξύ της προσωπικότητάς τους και των γονιδίων τους.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν, ήθελαν όλους εκείνους τους πιο ανοικτούς και χαρούμενους ανθρώπους, που χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους σαν θετικούς τύπους, να μιλούν και περισσότερο. Κάτι βέβαια που το είχαμε όλοι στο μυαλό μας, δε μας κάνει δα και εντύπωση. 

Άλλος που είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, ήταν ένας Ισπανός ψυχίατρος, ο Luis Rojas Marcos, ο οποίος στο βιβλίο του «We Are What We Speak» εξηγεί ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν πάνω από 15.000 λέξεις την ημέρα, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Αυτό γιατί οι ομιλητικοί τύποι ζουν με ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και είναι πιο υγιείς.

Κλείνοντας, να πούμε ότι τα παραπάνω επιστημονικά ευρήματα, δίνουν εξήγηση και στο γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες.

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, είναι εκείνες που θα επιδοθούν πιο γρήγορα σε μια μεγάλη συζήτηση ή και μονόλογο (ακόμα καλύτερος ο τελευταίος) εξαιτίας των υψηλών επιπέδων της πρωτεΐνης FOXP2, γνωστή και ως «πρωτεΐνη της γλώσσας». Οι επιστήμονες θεωρούν ότι χάρη σε αυτή οι γυναίκες βγάζουν σαν μέσο όρο 20.000 κουβέντες από το στόμα τους ημερησίως, με τους άντρες να μένουν στις 7.000. Το λες μεγάλη διαφορά.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET