ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η Γραμμή 4 του Μετρό – Σε ποια σημεία της Αθήνας θα βρίσκονται οι 15 νέοι σταθμοί!

Κι ενώ το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν έχει μπει καν σε λειτουργία ακόμα, στην Αθήνα σκοπεύει να επεκταθεί κι άλλο. Δε μας αρέσει να ξύνουμε πληγές παιδιά, αλλά δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα.  Πρόκειται συγκεκριμένα για τη γραμμή 4 του μετρό, η οποία θα περιλαμβάνει 15 συνολικά σταθμούς και θα ενώνεται με τις γραμμές 2 και […]

Neopolis Team

24 Οκτωβρίου, 2019

Κι ενώ το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν έχει μπει καν σε λειτουργία ακόμα, στην Αθήνα σκοπεύει να επεκταθεί κι άλλο. Δε μας αρέσει να ξύνουμε πληγές παιδιά, αλλά δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για τη γραμμή 4 του μετρό, η οποία θα περιλαμβάνει 15 συνολικά σταθμούς και θα ενώνεται με τις γραμμές 2 και 3. Για την ακρίβεια, θα καλύψει πυκνοκατοικημένες περιοχές του δήμου Αθηναίων, όπως για παράδειγμα ο σταθμός Κυψέλη. Οι σταθμοί ανταπόκρισης θα είναι το Πανεπιστήμιο στη γραμμή 2 και ο Ευαγγελισμός στη γραμμή 3, ενώ στην Ακαδημία θα υπάρχει συνδετήρια υπόγεια διάβαση που θα ενώνει τις γραμμές 4 και 2.

Σημειώνεται πως προβλέπεται και η προμήθεια 18 υπεραυτόματων συρμών που θα κινούνται χωρίς οδηγό, ενώ στις αποβάθρες θα υπάρχουν θύρες ασφαλείας, οι οποίες θα ανοίγουν μόνο εφόσον ο συρμός θα έχει ακινητοποιηθεί.

Βέβαια μιλάμε για ένα μεγάλο έργο, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν 8 χρόνια για την κατασκευή του, ενώ ο προϋπολογισμός του για το Α τμήμα είναι 1,51 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά οι σταθμοί:

Ο Σταθμός Βεΐκου χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφ. Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) με την οδό Τράλλεων στον Δήμο Γαλατσίου.

Ο Σταθμός Γαλάτσι χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου.

Ο Σταθμός Ελικώνος χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος στον Δήμο Αθήνας, παρά τον λόφο Ελικώνος.

Ο Σταθμός Κυψέλη χωροθετείται στη νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη στον Δήμο Αθήνας, από την οδό Κυψέλης μέχρι την οδό Βελβενδού.

Ο Σταθμός Δικαστήρια χωροθετείται στα δυτικά του συμπλέγματος των πρώην κτιρίων της σχολής Ευελεπίδων (κτήρια) Δικαστηρίων στον Δήμο Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

Ο Σταθμός Αλεξάνδρας χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφ. Αλεξάνδρας με την οδό Μουστοξύδη στον Δήμο Αθήνας.

Ο Σταθμός Εξάρχεια χωροθετείται επί της πλατείας Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη στον Δήμο Αθήνας.

Ο Σταθμός Ακαδημίας χωροθετείται στην οδό Ακαδημίας, μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Σίνα στον Δήμο Αθήνας.

Ο Σταθμός Κολωνάκι χωροθετείται επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας (πλατεία Κολωνακίου) στο Δήμο Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη και Κανάρη.

Ο Σταθμός Ευαγγελισμός χωροθετείται στο πάρκο της Ριζάρη στον Δήμο Αθήνας, παράλληλα με την οδό Ριζάρη και διαγώνια σε σχέση με τον υφιστάμενο σταθμό Ευαγγελισμό της Γραμμής 3.

Ο Σταθμός Καισαριανή χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με την Λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου στον Δήμο Καισαριανής, μεταξύ των οδών Υμηττού και Τζων Κένεντυ.

Ο Σταθμός Πανεπιστημιούπολη χωροθετείται στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στον Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας.

Ο Σταθμός Ιλίσια χωροθετείται στη οδό Ινδού και στις πλατείες Αόρνου και Κύπρου στον Δήμο Ζωγράφου.

Ο Σταθμός Ζωγράφου χωροθετείται επί της πλατείας Αλεξανδρή (πλατεία Γαρδένιας) στον Δήμο Ζωγράφου, στη συμβολή των οδών Γ. Ζωγράφου και Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Στρ. Αλεξάνδρου Παπάγου

Ο Σταθμός Γουδή χωροθετείται στην πλατεία Ελευθερίας και την οδό Λοχ. Σπηλιωπούλου στον Δήμο Ζωγράφου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET