ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει ενώ οδηγεί και έχει μέσα στο αυτοκίνητο και παιδί.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον οδηγό καπνίζει ακόμα και ηλεκτρονικό τσιγάρο μέσα στο αμάξι ενώ παράλληλα μεταφέρει και ένα παιδί ηλικίας κάτω των 12 ετών. Επίσης, με βάση τον ίδιο νόμο θα απαγορευτεί ρητά το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους ενώ όποιοι δημόσιοι υπάλληλοι καπνίζουν στις υπηρεσίες […]

Default avatar

Guest Author

13 Μαρτίου, 2017

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον οδηγό καπνίζει ακόμα και ηλεκτρονικό τσιγάρο μέσα στο αμάξι ενώ παράλληλα μεταφέρει και ένα παιδί ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Επίσης, με βάση τον ίδιο νόμο θα απαγορευτεί ρητά το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους ενώ όποιοι δημόσιοι υπάλληλοι καπνίζουν στις υπηρεσίες τους θα διώκονται ποινικά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας τίθενται σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για τη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα . Σε μια προσπάθεια να τεθεί ο αντικαπνιστικός νόμος σε ισχύ οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν τους ελέγχους διενεργώντας τακτικές, έκτακτες και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης με τις σχετικές νέες απαιτήσεις,  ενώ τα όργανα ελέγχου συντάσσουν μηνιαίες εκθέσεις με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και την διαπίστωση παραβάσεων, ώστε να ελέγχονται τυχόν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προβαίνει η υπηρεσία σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Παράλληλα, θα γίνουν περισσότεροι τακτικοί έλεγχοι σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση και σε απροδιόριστη στιγμή της μέρας ανάλογα βέβαια με τον αριθμό των παραβάσεων.

Καταληκτικά, κριτήριο για το πρόστιμο αποτελεί ο χώρος όπου διαπιστώνεται η παράβαση, ενώ ειδικά για τους δημοσίους λειτουργούς, δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους ΟΤΑ, υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, το ύψος των πειθαρχικών προστίμων είναι αντίστοιχο των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET